Kadınlar, KKSM'lerde okuma-yazmaöğreniyor

9 Aralık 2014 Salı

Belediyemiz Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri (KKSM) okuma yazma öğrenmek isteyen kadınların rağbet gösterdiği bir eğitim yuvası haline geldi.5 mahallede hizmet veren merkezler kadınlara yönelik çok önemli kültürel ve sosyal hizmetlere de imza atıyor.Faaliyete geçtiği günden bu yana binlerce kadına 40`tan fazla branşta eğitim veren KKSM’lerbu zamana kadar çeşitli nedenlerle okuyamayan kadınlara büyük fırsatlar sunuyor. Yaş sınırı olmadan bütün kadınların okuma yazma öğrenebildiği kurslarda haftada 3 gün arasında ders veriliyor.Çorumlu kadınlar 120 saatin ardından Halk Eğitim Merkezi onaylı okuma-yazma sertifikasına sahip oluyor. Daha sonra ise 120 saatlik ikinci bir kur daha başlıyor.

Kadınlar ders saatinin artırılmasını istiyor

Bahçelievler KKSM’de okuma yazma öğrenen kadınlar büyük bir heyecan yaşamakla birlikte yetkililerden merkezde haftada5 gün boyunca ders verilmesini talep ediyor.3 günün kendileri için yeterli olmadığını söyleyen kadınlar, “Daha kısa sürede okuma-yazma öğrenmek istiyoruz.Adımızı bile yazamıyorduk. Şimdi Belediyemiz bizlere bu imkanı sundu.”; diye konuştu.

İkbal KKSM`de ise 20 kadın, öğretmenleri Nuri Başar eşliğinde okuma yazma öğrenmeye çalışıyor. 60 yaşındaki Gümüş Erdemir, çocuklarının ve torunlarının kendisini takdir ettiğini söylüyor. İkinci kur`a da katılacağını anlatan Erdemir, okuma -yazma öğrendiği için bir hayli mutlu. İkbal KKSM okuma yazma sınıfında en dikkat çeken isim ise Nuray Öztürk. İşitme engelli olan Öztürk, dudak okuma yöntemi ile okuma yazma öğrenmiş. Hem öğretmeninin hem de KKSM’nin gururu olan Öztürk güzel yazısı ile de takdir topluyor. Okuma yazma bilmediklerini için daha önce markette ve pazarda başkalarının yardımına muhtaç olduklarını anlatan gayretli kadınlar, kendilerine bu hizmetleri sunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye ve eşi Hatice Külcü’ye teşekkür etti.