KADINLAR ÇORUM’U TANIYOR

4 Mayıs 2012 Cuma

Belediyemiz Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından hazırlanan `Şehrimi Tanıyorum` projesi kapsamında kadınlara Çorum`un tarihi ve turistik yerleri gezdirildi.

Yapılan araştırmalar ve gözlemler sonrası Çorum`da yaşayan bayanların Çorum`u yeterince tanımadığı sonucundan yolan çıkan Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, belirli bir program dahilinde merkez ve ilçelerdeki tarihi, doğal güzellikler ile görülmesi gereken yerleri Çorumlu bayanlara tanıtmayı hedefliyor.

Şehrimi tanıyorum projesi kapsamında Boğazkale`yi gezen kadınlar, geziye yoğun ilgi gösterdiler.

Yaklaşık 100 kadın Boğazkale ve Alacahöyük`ü rehberler eşliğinde tanıma imkanı bulurken, gezide Çorum`un tarihi değerlerini gezip gören kadınlar gezide bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Beş hafta sürecek olan Proje kapsamında Boğazkale, Alacahöyük`ün yanı sıra Osmancık, İskilip Kargı ve Oğuzlar ilçeleri ile Ortaköy İncesu Kanyonu`na gezi düzenlenecek.

Kadınlardan Belediyeye teşekkür

Belediyemiz Kadın Kültür ve Sanat Merkezi “Şehrimi Tanıyorum”; projesi kapsamında Çorum`u tanımak amacıyla geziye katılan kadınlar geziden memnun olduklarını ifade ederek belediyeye teşekkür ettiler.

Çorum`da yaşadıkları halde Çorum`u yeterince tanımadıklarını belirten kadınlar, “Belediyemiz yerinde bir proje hazırlayarak bizleri Çorum`u daha iyi tanıma fırsatı verdiler. Bugün yaşadığımız şehrimizin farklı güzelliklerini görme imkanı bulduk. Çorumumuzu seviyorduk, şimdi hem seviyoruz hem de tanıyoruz”; diye konuştular.

Sfenks önünde Hatıra fotoğrafı

1917 yılında restorasyon amacıyla Türkiye`den Almanya`ya götürülen ve 94 yıl sonra ana yurdu Hitit başkenti Hattuşa`ya geri getirilen Boğazköy Sfenksi`ne Çorumlu kadınlarında ilgisi yoğun oldu.

Boğazkale gezisi kapsamında Boğazkale Müzesini gezen kadınlar Almanya`dan getirilen Boğazköy Sfenksi önünde hatıra fotoğrafı çekindiler. Görevlilerin ikazları ile flaşlarını açmadan fotoğraf çekinen kadınlar adeta birbirleri ile yarıştılar.

Son Durak Aslanlı kapı

Boğazkale`de Müze ve Ören yerlerini gezen Çorumlu kadınlar, gezinin Alacahöyük programında da müze ve ören yerlerini gezdikten sonra toplu olarak Aslanlı kapı önünde hatıra fotoğrafı çekinerek geziyi noktaladılar.

Gezinin sonun Aslanlı kapıda da hatıra fotoğrafı çekinen kadınlar, gezinin tadını doyasıya çıkarttılar.