Kadın şairlerden kadınlara özel şiir gecesi

11 Mart 2015 Çarşamba

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Çorum Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından birlikte düzenlenen “Kadın Şairler Şiir Gecesi”; büyük ilgi gördü.

Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen geceye kadın şairler ve Hulusi Gökmeşe`nin birbirinden güzel türküleri damga vurdu.Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan ve eşi Havva Candan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Belediye Meclis Üyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şahiste Uçar ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda zaman zaman duygu dolu anlar zaman zaman da coşku hakimdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan, “Toplumda kadından şair olmaz, kadına için şiir yazılırşeklinde bir algı var. Bu algının yanlış olduğunu ortaya koymak istedik. Bu nedenle böyle bir program hazırladık. Dört bir taraftan programa katılmak amacıyla şehrimize gelen tüm kadın şairlerimize şükranlarımı sunuyorum”; dedi.

Sunuculuğunu sınıf öğretmeni ve şair GülserKırış`ın yaptığı “Kadın Şairler Şiir Gecesi”;ndekadın şairlersahneye çıkarak yazdıkları kendi şiirlerini seslendirdi. Ünlü kadın şairler Nuray Alper, Cansın Erol, Emel Demirezen, Yıldız Toksöz, Nurcan Avcı Bayraktar, Leyla Yıldırım ve GülserKırış`ın okudukları şiirler izleyenler tarafından beğeni topladı.

Saz sanatçısı Hulusi Gökmeşe de birbirinden güzel türkülerini kadınlar için söyledi. Neşet Ertaş tarzı söylediği türkülerle salonu dolduran seyircilerin beğenisini kazanan Gökmeşe, gecede kendisinden istenilen türküleri de söylemeyi ihmal etmedi.

Programın sonunda Hatice Külcü, Şahiste Uçar ve Havva Candan kadın şairlere günün anısına çiçek takdim etti. Hatice Külcü, şiir ziyafeti sunan kadın şairlere ve izleyenlere teşekkür ederek “;Anadolu kadını öncüdür. O, gönül gözüyle görüyor.Yaratılanı yaratandan ötürü sevebiliyorsak, Nene Hatunların yapmış olduğunu kahramanlığı şimdi yapmış olacağız. Kadın, evlatları için elinden geleni yapmalı.”; diye konuştu.

Turhan Candan da sanatçı Hulusi Gökmeşe’yeçiçek takdim ederek geceyi güzel türküleriyle renklendirdiği için teşekkür etti.