21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

KADIN MECLİSİ YÜRÜTME KURULU SEÇİMLERİ YAPILDI

4 Ocak 2012 Çarşamba

Belediyemiz Kent Konseyi Kadın Meclisi Genel Kurulu toplandı ve Yürütme Kurulu seçimleri yapıldı. Kent Konseyi bünyesinde kurulan Kadın Meclisi üyeleri önceki gün gerçekleştirilen seçimle yeni Yürütme Kurulu üyelerini seçti. Yürütme Kurulu Üyeleri ise daha sonra kendi içinden bir Başkan seçecek.

Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonunda Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından başlayan programda; Hanife Nuran Hakyemez, Neslihan Hüsülüoğulları, Mihrinur Karakaya, Melike Sancak, Fadime Güven, Yasemin Eyvazlı, Leyla Çenesiz, Dilek Yalçın, Serpil Kadife, Selime Ergüven, Zuhal Özüyağlı`dan oluşan liste gerekli oyu alarak Kadın Meclisi Yürütme Kurulunu oluşturdular.

Seçimlerden sonra bir Yürütme Kurulu üyeleri adına bir konuşma yapan Hanife Nuran Hakyemez, İlimizde ve ülkemizde yaşayan kadınların, günlük ve sosyal hayatta karşılaştıkları sorunların çözümüne katkıda bulunmak amacıyla oluşturulan Kadın Meclisinin aslında, kadınlarla ilgili faaliyet gösteren ya da çoğunluğunu kadınların oluşturduğu, sivil toplum kuruluşlarının, meslek odaları ve sendikaların temsil edildiği bir “çatı birimi”; olduğunu söyledi.

Amaçlarının, kadınların çağdaş yaşamdaki girişimci ve dinamik kimliklerini ön plana çıkarmak ve bu doğrultuda bilimsel, gelişim ve değişme açık, özgür düşünen, insan temel hak ve özgürlüklerine saygılı, araştıran ve üreten bireyler olmalarını desteklemek olduğunun altını çizen Nuran Hakyemez, “Eylül 2009` da Sayın Seher Öğüt başkanlığında çalışmalara başladığımız Kadın Meclisi, bir yıl boyunca bir takım eğitim faaliyetlerinde ve sosyal sorumluluk çalışmalarında yer aldı. Ancak bu bir yıl boyunca hayalini kurduğumuz, ihtiyaç olarak tespit ettiğimiz çok önemli bir husus vardı ki; o da siz değerli hanımkardeşlerimizin, rahat hareket edebilecekleri, güzel vakit geçirebilecekleri, girişimci ve dinamik kimliklerini ön plana çıkarabilecekleri, farklı alanlarda ve konularda eğitim alabilecekleri, bizim mekanımız diyebilecekleri bir yerin özlemi idi.

Bir yıl boyunca beslediğimiz, büyüttüğümüz bu hayal 2011 yılının mart ayında Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Külcü tarafından Çorum`da yaşayan tüm hanımlara güzel bir armağan olarak sunuldu. Bir çoğunuzun bildiği üzere tarihi Velipaşa Konağı Çorum Belediyesi Kadın Kültür Ve Sanat Merkezi olarak hizmete açıldı. Bu vesileyle bizler de hayal ettiğimiz bir çok faaliyeti bu mekanda gerçeğe dönüştürme imkanı bulduk. Hobi ve meslek edindirme kurslarından bayanlara yönelik kafeterya hizmetine, hanımlara yönelik danışmanlık hizmetlerinden eğitim seminerlerine kadar bir çok alanda faaliyet gösteren merkezimiz bundan sonra da Kadın Meclisinin irtibat ve buluşma noktası olacaktır.

Hak ettiğimiz değeri bizlere verdiği için ve bizlere sunduğu bu güzel imkanlar için Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Külcü`ye Çorum`da yaşayan tüm hanımlar adına sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Hiçbir ayrım gözetmeksizin, şehrimizde yaşayan, aynı havayı soluduğumuz tüm kadınlarımızı bu çatı altında buluşmaya davet ediyor, Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkürlerimi sunuyorum”; diye konuştu.