KADIN KÜLTÜR VE SANAT MERKEZLERİNİ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ

10 Mayıs 2012 Perşembe

Belediyemiz Aile Eğitimi Merkezi ve Kadın Kültür Sanat Merkezi tarafından düzenlenen Aile Okulu projesinin ikincisi Vehbi Vakkasoğlu tarafından verilen “Ailede Sevgi ve Değerler Eğitimi”; ile sona erdi. Devlet Tiyatro Salonu`nda düzenlenen eğitimi Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, eşi Hatice Külcü ile çok sayıda eğitimci ve veli izledi.

Seminer öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, daha önce Aile Okulu projesini TOKİ Şehit Şükrü Özyol İlköğretim Okulu`nda yaptıklarını vurgulayarak “Anne Baba Eğitimi Projesi, Ailemi Kuruyorum Projesi ve Çift Yastıkta Bir Ömür Projeleri ile Sayın Başbakanımızdan sosyal belediyecilik alanında ödül aldık. Türkiye de 127 belediye oraya proje gönderdi. 127 proje içinde Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi ve Kadın Kültür Sanat Merkezi`nin Projesi Türkiye 3.lüğünü aldı. Bu çalışmayı yapan personel arkadaşlarımı tebrik ediyorum.”; dedi.

Bahçelievler Mahallesi için Eski Cumartesi Pazarı Yeri Bahabey Caddesi sol tarafına, Mimar Sinan Mahallesi için Bosna Parkı`na, Akkent Mahallemize, Ulukavak Mahallesi için İkbal Kent bölgesine Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri yapılacağını ve Buharaevler`e yapılacak olan Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`nin Çorum ölçeğindeki belediyelerin hayal bile edemeyeceği güzellik ve konforda olacağının altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`mizin ve Aile Eğitim Merkezi`mizin faaliyetleri oralarda devam edecek. Bu merkezler farklı olarak çocuklarımız için Eğitime Destek Merkezleri oluşturacağız. Eğitime Destek Merkezinde çocuklarımıza ek dersler verdireceğiz. Spor yapmak isteyen bayanlar için spor merkezleri yapacağız.”;dedi.

Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu da yaptığı konuşmada , “Bizim bir ayağımız da yurt dışında. 10 gündür Amerika`da eğitimler veriyordum. Orada gözlemleme fırsatım oldu, bizim bildiğimiz anlamdaki aile kavramı orada sıfır noktasına gelmiş. Biz, şu anda dünyanın en güçlü aile yapısına sahibiz. Ancak bugünün aile yapısı, 10 yıl öncekine göre çok kötü durumda. Şu anki boşanma olayları, 10 yıl öncesinin 10 katına ulaşmış durumda. Dolayısıyla, aile yapısının korunması için adımlar atılmalı”; dedi.

Programın son bölümünde ise, Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu ve Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu`nda düzenlenen Aile Okulu projesinin katılımcılarına sertifikaları verildi.