31°C parçalı bulutlu

31°C parçalı bulutlu

Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri 5. Yılsonu sergisini açtı

29 Mayıs 2015 Cuma

Belediyemiz Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri, 5. yılsonu sergisini büyük bir coşku içerisinde açtı.

Buhara Kültür Merkezi’ndeki açılışaAK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu’nun eşi Necla Uslu, Vali Ahmet Kara’nın eşi Mesude Kara, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Kadın Kültür Sanat Merkezleri Koordinatörü Nuran Hakyemez ile kursiyerler ve çok sayıda davetli kadın katıldı.

Külcü: Dolu dolu 5 yıl geçirdik

Mahalle Kültür Merkezlerindeki kurslara katılan kadınların el emeklerinin sergilendiği yıl sonu sergisinde konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü dolu dolubir 5 yılı geride bıraktıklarını söyledi.

Çok geniş bir yelpazede kadınlara hizmet götürüldüğünü, kadınlar için yapılan hizmetlerin karşılıksız kalmayacağına dikkat çeken Külcü, “Kadınlar hayatı erkeklerle birlikte inşa ederler. Ancak biz bunu idrak ve ikrar etmede biraz geç kaldık. Ancak son 13 yıldır görüyoruz ki kadınlar büyük bir değişim geçirdi. Değişimin nabzı kadın gerçeğinde yatıyor. Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin bu konudaki duruşu yerel yönetimleri de kadınlar konusunda ciddi projeler üretmeye zorluyor. Yerel yönetimler artık insan merkezli hizmetler üretiyorlar. Çorum Belediyesi de son 6 yılda bu alanda önemli çalışmalar yürütüyor.”;dedi.

Açılışta kadınları yalnız bırakmayan AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt da yaptığı konuşmada Çorum`a mahalle kültür merkezlerini kazandıran Çorum’da değişimin mimarı olan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye teşekkür etti. Başkent Ankara’da dahi bu kadar fonksiyonel, temiz, donanımlı merkezlerin bulunmadığına dikkat çeken Ceritoğlu, “Kadınlar kendilerine zaman ayırmalı, hobilerine geliştirip mutlu bireyler haline gelmeli. Mutlu kadınlar mutlu çocuklar yetiştirir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”; diye konuştu.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri Koordinatörü Nuran Hakyemez ise 5. yılsonu sergisinde, kadınların hüznü, aşkı, sırrı ve sukünetive içindeki çocuğu bulacakların söyledi. 5 yılın sonunda 17 bin kadına ulaştıklarını anlatan Hakyemez, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri sergisinin kurdelesini kesti. İğne oyasından, geleneksel el sanatlarına, resimden kağıt sanatına kadar pek çok eseri büyük bir dikkatle inceleyen protokol üyeleri el emeği göz nuru eserlere hayran kalarak emeği geçen herkesi başarılarından dolayı kutladı.