20°C parçalı bulutlu

20°C parçalı bulutlu

KADIN KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ KURSLARINA YOĞUN İLGİ

23 Şubat 2012 Perşembe

Çorum Valisi Nurullah Çakır`ın eşi Cemile Çakır ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü Kadın Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`nde kurslara ilginin yoğun olduğunu belirten Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü H. Nuran Hakyemez, Veli Paşa Konağı`nda 2011 yılı Ekim ayından itibaren verilen 26 kurstan 12`sini tamamladıklarını ve bu kurslara 570 kadın kursiyerin katıldığını söyledi.

Hakyemez, ” İngilizce, diksiyon, Arapça, ebru, tezhip, bilgisayar, ud ve pastacılık gibi kurslara katılanlara kurs sonunda Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı sertifika veriyoruz. 570 kursiyerimiz kurslara devam etmektedir” dedi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü de Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`ndeki çalışmalarla Çorumlu hanımların sosyal yaşamda daha fazla rol almasını, hanımların daha etkin bir konuma gelmelerini amaçladıklarını ifade etti. Külcü, “Haklarını bilen, yeteneklerinin farkında olan, sürekli kendini geliştiren, ferdi ve ailevi sorunları karşısında ezilmeden çözümler üretebilen bir kadın profili, hepimiz için iyi bir örnek olmalıdır. Belediyemiz bünyesinde kurulan Kadın Kültür ve Sanat Merkezi kadınlarımız için bir kazanım” dedi.

Kadınların üretime katkıda bulunması gerektiğini belirten Cemile Çakır, boş zamanı bulunan kadınların etkinliklere ve kurslara katılarak hem öğrenmesi hem de çevrelerine örnek olması gerektiğini vurguladı.

Gezide Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Oğuz İyibil, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Nuran Hakyemez, Aile Eğitim Merkezi Müdürü Betül Özüyağlı da ziyarette hazır bulundu.