23°C parçalı az bulutlu

23°C parçalı az bulutlu

'KADIN KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ' BUGÜN AÇILIYOR

17 Mart 2011 Perşembe

Belediyemiz, tarafından Velipaşa konağında oluşturulan `Kadın Kültür ve Sanat Merkezi` açılıyor.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, `Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`nin bugün saat 13.00`da açılışının yapılacağını belirterek, Velipaşa Konağı`nın artık `Kadın Kültür ve Sanat Merkezi` olarak Çorumlulara hizmet vereceğini söyledi.

Çorumlu kadınların şehrin en merkezi yerinde, tarihi binada, bir araya geleceğini kaydeden Başkan Muzaffer Külcü; “Bu merkezde kadınlarımıza beceri kurslarının düzenlenmesi, kadın sorunları ve diğer sosyal sorunlar ile ilgili bilgilendirme toplantıları yapılması hedeflenmektedir. Velipaşa Konağı kadınlara hizmet eden bir merkez olacak. Konakta el sanatları ve güzel sanatlar kursları verilecek. Aile eğitim merkezi içerisinde hukuk, pedagojik, psikolojik, beslenme ve aile alanlarında danışmanlık hizmetleri sunulacak. Kadınlara yönelik eğitim seminerleri düzenlenecek. Yöresel gıda ve el emeği satış reyonları yer alacak. Hem meslek edinmeye dayalı kursların verileceği, hem de hanımların internet hizmetinden yararlanabilecekleri bilgisayar salonu olacak. Kitap okuyup araştırma yapılabilecek okuma salonları bulunacak. Enstrüman kursları düzenlenecek. El sanatları atölyesi açılacak. Yine burada Eğitim sınıfları oluşturulacak”; dedi.

Külcü, Velipaşa Konağında kurulan Kadın Kültür ve Sanat Merkezi ile birlikte Çorum`da hissedilen bir boşluğu gidereceklerini vurgulayarak çok fonksiyonlu bir merkezi Çorum`a kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

“Burası kadınlarımızın gayretleriyle bir kültür ve sanat merkezi olacaktır. Kadının bulunduğu yerde sevgi vardır, sabır vardır, emek ve yaratıcılık vardır. Kadın, elini değdiği her yerde bir cevher yaratır”; diyen Muzaffer Külcü “Bu merkezde kadınlarımız bilgi, beceri, dayanışma içinde olup bilgilerini paylaşacaklar. Daha da önemlisi burada yapılacak eğitim çalışmalarıyla, kültürel ve sanatsal etkinliklerle kendi özgüvenlerini kazanıp daha da pekiştirecekler”; diye konuştu.