23°C parçalı az bulutlu

23°C parçalı az bulutlu

KADIN KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ’NE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

18 Mart 2011 Cuma

Belediyemiz tarafından Velipaşa Konağı’nda oluşturulan ‘Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’ hizmete açıldı.

Açılışa Çorum Valisi Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Emniyet Müdürü Necmettin Emre, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir’in eşi Ümmühan Demir, AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ’ın eşi Mine Bozdağ, Vali Nurullah Çakır’ın eşi Cemile Çakır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, Çorum Belediyesi Sanat Danışmanı Nilgün Çevik ile milletvekili eşleri ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Hanife Nuran Hakyemez, amaçlarının kadınları toplumsal hayatta daha aktif hale getirmek olduğunu söyledi. Hakyemez, “Kadınların etkin olduğu bir toplumsal hayatın renkli, düzeyli, kuşatıcı ve daha üretken olacağına inanıyoruz. Günümüzde artık kadınlarımız; daha fazla eğitim talep eden, daha donanımlı, özgüveni daha yüksek, ferdi ve içtimai hayatta daha sağlam durabilen bir konumdadır.” diye konuştu.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezimizi oluştururken kadınların güçlü dönüşümünü dikkate alarak çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Hakyemez, “Bu merkezi açmaktaki en önemli amacımız Çorumlu kadınlarımızı sosyo-kültürel hayata daha fazla katmak ve onlara daha çalışkan, daha üretken, daha dinamik olabilecekleri bir ortam oluşturmaktır. Merkezimizin kurs, eğitim faaliyetleri ve danışmanlık hizmetleri de işte bu amaca yönelik olarak planlanmıştır” şeklinde konuştu

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Velipaşa Konağı’nın Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’ne dönüştürülerek daha anlamlı hale geldiğini söyledi.

Velipaşa Konağı’nın Çorum için anlamlı, farklı mimarisi ile de Türk milletine ait olan bir kültürü anlattığını dile getiren Başkan Külcü, zarafetin simgesi olan konağın kadınlara emanet edildiğini belirtti.

Sevgi paylaşımında cimri davranmayan erkeklerin, yetki paylaşımında cimri davrandığına dikkat çeken Külcü, “Ancak erkekler olarak yavaş yavaş paylaşmayı öğreniyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP’de de ailenin, toplumun temeli kadını da partisinde istemişti. O zamandan beri paylaşmayı öğreniyoruz. Bu tarz çalışmalarla Çorum Belediyesi farklı bir anlayışa başlayacak. Bundan sonra her şeyimizi paylaşacağımız bir hayat başlayacak. Kadın Kültür ve Sanat Merkezi bir başlangıç. Bu çalışmaların devamı gelecek” diye konuştu.

Yunus Emre Otoparkı’nın zemin katını Eğitime Destek Merkezi olarak açmayı planladıklarını dile getiren Başkan Külcü, ayrıca Buharaevler bölgesinde de kompleks yapmayı düşündüklerini kaydetti.

Bu kompleksi iki ay içinde ihale edeceklerinin müjdesini veren Külcü, “Kompleksin içerisinde kadınlara özel yüzme havuzu, fitness salonu, spor salonu, gençlere özel olarak buz pateni, bowling salonu, spor için kullanılacak salon, engelliler için rehabilitasyon merkezi ve son olarak geleceğimizi temsil eden çocuklarımız için etüt merkezi kuracağız” şeklinde konuştu.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`nin açılış töreninde konuşan Vali Çakır, hanımlar ve gençler olmadan gelişmenin sağlanamayacağını, hanımların kültürde, sanatta, eğitimde, sporda, hayatın her alanında başarıyı yakalamak durumunda olduğunu dile getirerek, hükümetin de kadına ait değerleri pozitif ayrımcılık uygulayarak yeniden ele aldığına dikkati çekti.
Kültür ve Sanat Merkezi`nin açılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Çakır, bu konağın insan yetiştiren, sanatçı yetiştiren, zarafetin işlendiği bir merkez olacağına inandığını açıkladı.

Yapılan konuşmaların ardından ‘Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`nin açılış kurdelesini Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir’in eşi Ümmühan Demir, AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ’ın eşi Mine Bozdağ, Vali Nurullah Çakır’ın eşi Cemile Çakır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü birlikte kesti.