27°C kapalı

27°C kapalı

KADIN KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ’NDEN ÜÇ YARIŞMA

21 Nisan 2011 Perşembe

Belediyemiz Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, annelere özel üç yarışma birden düzenliyor. İlköğretim okulları, liseler ve 18 yaş üstü bayanlar için ayrı ayrı yapılacak olan resim ve öykü yarışmaları ile yetenekli öğrenciler ve bayanlar ödüllendirilecek.

Belediyemiz Kadın Kültür ve Sanat Merkezi anne konusunun işleneceği üç yarışma birden düzenleyecek. İlköğretim Okullarına yönelik pastel boya tekniğinde yapılacak olan “Benim Güzel Annem”; konulu yarışma 30 Nisan Cumartesi günü Velipaşa Konağı Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`nde uygulamalı olarak gerçekleştirilecek. Liseler arası yapılacak “Annemi Düşünüyorum”; konulu serbest teknikte gerçekleştirilecek resim yarışması ve 18 yaş üstü bayanlar için düzenlenen “Anneye Sesleniş”; konulu edebi eser yarışmalarının son katılım tarihi ise 03 Mayıs 2011 Salı.

Açılışı kısa bir süre önce gerçekleştirilen Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`nin kadınların sosyal, kültürel faaliyetlerine yönelik çalışmalar gerçekleştirmeye başladığını belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yapılan etkinliklere hanımların büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Şimdilik ebru, tezhip, hat gibi kursların yanı sıra diksiyon kursu ile de hanımlara hizmet verdiklerinin altını çizen Başkan Külcü, ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik resim yarışması ve bayanlara yönelik edebi eser yarışması ile birlikte çalışmaların artarak devam ettiğini vurguladı.

Öğrencilerin ve hanımların yarışmalara katılımlarının kendileri açısından çok önemli olduğunu, bu katılımları önemsediklerini kaydeden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yarışmalar sonunda dereceye girenlere çeşitli ödüller vereceklerini ifade etti. İlköğretimler arası resim yarışmasında dereceye gireceklere Bisiklet, Fotoğraf Makinesi, MP3 Player; Liselerarası resim yarışmasında dereceye gireceklere Netbook, Digital Kamera, Fotoğraf Makinesi, 18 yaş üstü bayanlara yönelik edebi eser yarışmasında dereceye gireceklere ise Cumhuriyet Altını, Yarım Altın, Çeyrek Altın vereceklerini söyleyen Külcü, yarışmaya katılan her bayana da kitap hediye edeceklerini vurguladı.