23°C parçalı az bulutlu

23°C parçalı az bulutlu

KADIN KÜLTÜR VE SANAT EVİ’NİN KONUKLARI VARDI

10 Mart 2011 Perşembe

Belediyemiz tarafından `Kadın Kültür ve Sanat Evi` haline getirilen Velipaşa konağı faaliyetlerine başladı.

Düzenlenen bir resim sergisi nedeniyle ilimize gelen Çorumlu bayan ressamlar ile Ortaköy Şapinuva Kazı Başkanı Prof.Dr. Aygül Süel Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü tarafından burada ağırlandılar.

Hatice Külcü, 17 Mart 2011 Perşembe günü Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf tarafından açılışı yapılacak olan `Kadın Kültür ve Sanat Evi`nin Çorumlu bayanlara hizmet edeceğini vurgulayarak bugün burada Ortaköy Şapinuva Kazı Başkanı Prof.Dr. Aygül Süel ve bayan ressamlar Gülseren Sönmez, Aynur Ocak, Hüsna Dişbudak ve Aynur Okuyan`ı ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle bir araya geldiklerini kaydeden Hatice Külcü, ” Kendileri ile zaman zaman bir araya gelerek tecrübelerinden istifa etmek istiyoruz. Bizleri kırmayarak buraya kadar gelen konuklarımıza teşekkür ediyorum”; dedi.

Ortaköy Şapinuva Kazı Başkanı Prof.Dr. Aygül Süel, `Kadın Kültür ve Sanat Evi` ile ilgili Hatice Külcü`nün çok önemli projelerinin bulunduğunu bu projeleri hayata geçireceğinden hiç şüphesinin bulunmadığını söyledi.

Velipaşa Konağının `Kadın Kültür ve Sanat Evi` haline getirilmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Aygül Süel, ” Emeği geçen herkese teşekkür ediyor Hatice Külcü ve ekibine başarılar diliyorum”; dedi.

8 Mart Dünya kadınlar Günü programı nedeniyle Çorum`a geldiklerini anlatan Süel, bu anlamlı günde bundan sonra `Kadın Kültür ve Sanat Evi` olarak hizmet edecek olan Velipaşa konağında bulunmaktan mutlu olduklarını açıkladı.

Bayan ressamlar Gülseren Sönmez, Aynur Ocak, Hüsna Dişbudak ve Aynur Okuyan 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle memleketleri Çorum`da bulunmaktan ve özellikle kadınlara ait bir sanat evinde bulunmaktan son derece memnun olduklarını belirttiler.

Kendilerini `Kadın Kültür ve Sanat Evi`ne davet eden Hatice Külcü`ye teşekkürlerini ileten bayan ressamlar “Kadın olmak çok güzel, anne olmak çok güzel ve kadın sanatçı olmak çok güzel”; dediler.

Prof. Dr. Aygül Süel ve Çorumlu bayan ressamlar Gülseren Sönmez, Aynur Ocak, Hüsna Dişbudak ile Aynur Okuyan`ın ağırlandığı `Kadın Kültür ve Sanat Ev`in de AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Yurdanur Özzehinli, AK Parti Belediye Meclis üyeleri Seyhan Gülhan, Bedriye Çayır, Ressam Nilgin Ayşecik Çevik, Emniyet Müdürü Necmettin Emre`nin eşi Selda Emre, İl Özel İdare Genel Sekreteri Yakup Keleş`in eşi Gülfem Keleş, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan`ın eşi Ebru Ceylan ve bazı konuklar hazır bulundu.