23°C parçalı az bulutlu

23°C parçalı az bulutlu

KADIN KOROSU MEST ETTİ

9 Mart 2011 Çarşamba

Belediyemiz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü`nü farklı bir etkinlikle kutladı. Diyanet İşleri Başkanlığı Kadın Korosu, Çorum`da kadın dinleyicilere unutulmaz bir gün yaşattı.

Devlet Tiyatro Salonu`nda gerçekleştirilen program Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü Hanımefendi`nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Konseri protokol üyeleri ve kadınların yanı sıra Vali Nurullah Çakır`ın eşi Cemile Çakır da izledi.

Programda sahne alan Diyanet İşler Başkanlığı Kadın Korosu seslendirdiği eserlerle izleyenleri mest etti.

Konser öncesi açış konuşmasını yapan Hatice Külcü, dünyanın birçok bölgesinde, hoyrat rejimlerin, kapkara zihniyetlerin kadınlara türlü haksızlık ettiğini ifade ederek, “Aslında şiddete maruz bırakılan, haysiyeti örselenen o çaresiz kadın değildir, insanlığın kendisidir. Hakkı gasp edilen o güçsüz kadın değildir, hakkın kendisidir”; dedi.

Hatice Külcü konuşmasında kadına yönelik şiddete karşı olduğunu ifade ederek, “Türkiye artık dayak yemiş, şiddet görmüş kadın profili görmek istemiyor. Kadın, tüm eşya ve mahlûkata sevgiyle yaklaşır, sevgiyle nazar eder. Beşeriyetin ve kainatın sevgi temelinde hayat bulduğuna imanı tamdır. Müspet olanda sevgiden bir pay, menfi olanda ise sevgisizlikten bir hisse görür. Biz hanımların eşyaya ve hayata yaklaşımı bu denli nettir”; dedi.

Kadınların dünyanın her tarafında şiddete maruz kalmasının üzüntü verici olduğunun altını çizen Külcü, “Bugün dünyanın birçok bölgesinde, hoyrat rejimlerin, kapkara zihniyetlerin kadınlara türlü haksızlık ettiğini görüyoruz. Suistimal edilen, horlanan, dışlanan kadın hayatlarına tanık oluyoruz. Yavrusuna el konulan, anneliği örselenen, toplumsal yaşamdan izole edilen kadınlara şahidiz. Ancak biz bu tabloya tanıklık ederken, tüm insanlık şu gizli gerçeğin farkında olmalıdır”; diye konuştu.

Kadınlar gününde sadece karamsar bir tablonun bulunmadığını belirten Külcü, “;Ülkemizde kadınlarımız adına güzel gelişmelerin olduğu da bir gerçektir. Kadınlarımız artık daha fazla eğitim talep eden, daha çok araştıran, toplum hayatında daha donanımlı şekilde duran bir konuma gelmiştir. Toplumsal yaşamın kendileri açısından birçok önemli yoksunluğundan sıyrılan kadınlarımız, her geçen gün daha fazla özgüven kazanıyorlar. Bu özgüven şüphesiz ki, hayatımızın daha fazla düzene girmesi, kültür, ekonomi, siyaset ve sosyal hayat alanlarının daha verimli, daha kuşatıcı, daha düzeyli olmasını sağlıyor. Çünkü kadının toplumsal hayatta etkin olması onun sahip olduğu güzel hasletleri de topluma yaygınlaştırıyor ve zamanla egemen kılıyor”; şeklinde konuştu.