Japon Büyükelçi Çorum’a geliyor.

20 Nisan 2010 Salı

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, konuyla ilgili yaptığı açıklamada `2010 Yılının Türkiye`de Japon Yılı` ilan edilmesi münasebetiyle 22 Nisan 2010 tarihinde Çorum Valiliği , Çorum Belediyesi ve Türk Japon Vakfı tarafından tertiplenecek Japon davul gösterisini izlemek üzere Japonya`nın Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka`nın Çorum`a gelip gösteriyi izleyeceğini söyledi.

Japon halkı ile Türk Halkı arasında yüzyıllar öncesine dayanan bir dostluğun bulunduğunu belirten Zeki Gül, “Bu nedenle ülkemizde 2010 Yılı Japon Yılı ilan edildi. Bizde Çorum olarak bu dostluğu pekiştirmeye katkı sağlamak amacıyla perşembe günü saat 20:00`da Devlet Tiyatro Salonunda Japanese Drum Shov tarafından sunulacak Japon Davul gösterisi tertipleyeceğiz. Bu proğramı daha anlamlı hale getirmek amacıyla Japonya`nın Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka Çorum`a davet edilmiştir”; dedi.

Gül, Davul`un Japonya`da Ulusal enstrümanlardan birinin ve en önemlilerin başında geldiğini belirterek 22 Nisan`da Devlet Tiyatro salonunda renkli ve zevkli geçmesini bekledikleri Japanese Drum Shov tarafından sunulacak Japon Davul Gösterisine tüm Çorumluları davet etti.