20°C parçalı az bulutlu

20°C parçalı az bulutlu

İSTİKLAL MARŞI MİLLİ MUTABAKAT METNİMİZDİR

12 Mart 2012 Pazartesi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “İstiklal Marşı`nın ve Mehmet Akif Ersoy`u Anma Günü”; vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Milletimizin hafızasında köklü şekilde yer etmiş olan İstiklal Marşı, bize milli mücadele dönemini hatırlatarak geçmişi hatırlamadan geleceği kuramayacağımızı ifade ediyor. Milli mutabakat metnimiz olan İstiklal Marşı, zor şartlar altında yurdunu kurtaran yüce milletimize, bizlere, milli ve manevi değerlere daha çok sahip çıkmamız gerektiğini göstermektedir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin İstiklal Marşı`nı milli marş olarak kabul edişinin 91. Yıldönümünde Türk milleti olarak daha coşkuluyuz, daha gururluyuz.

İstiklal Marşı`mızın kabulünün 91. Yıldönümünü coşku ve heyecanla kutluyoruz. İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif’i de vefatının 76. Yıldönümünde saygı ve rahmetle yad ediyoruz.