21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

İSTANBUL EMİTT 2012 TURİZM FUARI SONA ERDİ

13 Şubat 2012 Pazartesi

Çorum, 09-12 Şubat tarihleri arasında, İstanbul’da gerçekleştirilen olan turizm fuarında tanıtıldı.

Renkli görüntülerin oluştuğu fuarda yerli ve yabancı konuklar tarihi ve doğal güzellikleri yanı sıra ulusal danslarını ve yemeklerini de tanıtma fırsatı buldu.

TÜYAP Beylikdüzü İstanbul’da düzenlenen Emitt 2012 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında Çorum adeta İstanbul`a çıkarma yaparak tanıtımı en güzel bir şekilde gerçekleştirdi.

Fuara, Çorumlu hemşerilerimizin yanı sıra, Valiler ve üst düzey bürokratların ilgisi büyük oldu. Çorum standında Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül üç gün süreyle temsil ederek gelen ziyaretçileri ağırlarken, Çorum Valisi Nurullah Çakır`da Ankara`da yapılan İçişler Bakanlığı`nın toplantılarının ardından Cumartesi günü İstanbul`a gelerek TÜYAP`taki fuarda Çorum`un tanıtımına katkı sağladı.

İstanbul EMİTT 2012 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında 4 gün boyuca Valilik ve Belediye hazırladıkları program dahilinde Çorum`un tanıtımını yapmak için yoğun çaba harcadılar.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul EMİTT 2012 fuarın son gününde Çorum standını ziyaret etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül tarafından karşılanan Bakan Mehmet Şimşek, bir süre standı gezdikten sonra leblebi ikram edildi. Saat Kulesi maketi önünde hatıra fotoğrafı çekinen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek daha sonra Çorumlularla vedalaşarak stanttan ayrıldı.

Diyarbakır standını ziyaret eden Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan sıcak şekilde karşılayan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, daha sonra Çorum standını ziyaret etti.

Vali olarak ilk görev yerinin Çorum olduğunu ifade eden Vali Mustafa Toprak, Çorum`un kendisi için ayrı bir yeri olduğunu söyledi. Çorum ekibi ile yakından ilgilenen Vali Toprak, hatıra fotoğrafı çekindikten sonra stanttan ayrıldı.

Çorum standını ziyaret eden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu kaymakamlık döneminde Çorum`un Kargı ilçesinde kaymakam olarak görev yaptığını belirterek, “Çorum, Türkiye`nin nadide şehirleri arasında bir ilimiz. Çorum`un benim yanımda ayrı bir yeri var”; diye konuştu.

Çorum standında bir süre Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ile sohbet eden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu`ya Çorum Leblebisi ikram edildi.

Çorum standında Çorum`un meşhur leblebisi 4 gün boyunca gelen her misafire ikram edildi.

Leblebi makinesi götürülerek stantta kavrulan leblebileri misafirlere ikram edilirken, fuar boyunca 800 kilo leblebi ikramı yapıldı.

Stantta kavrulan leblebiler, sıcak sıcak standı ziyaret eden misafirlere Çorum Valisi Nurullah Çakır ile Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül tarafından ikram edildi.

Misafirlerle yakından ilgilenen Çorum Valisi Nurullah Çakır ile Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, konuklarını standı gezdirdikten sonra Belediye Binasının maket evinde çay ikram ederek bol bol sohbet ettiler.

Çorum standı, İstanbul EMİTT 2012 Turizm fuarında da turizm acentelerinin yanı sıra yerli ve yabancı ziyaretçilerinde yoğun ilgisiyle karşılaşırken, basının ilgisi de dikkat çekti.

Çorum Valisi Nurullah Çakır ile Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül TRT, TRT Anadolu, ATV, İHA, Kanal 7, Samanyolu TV, TGRT Haber, Karadeniz TV gibi kanallara röportaj verirken, birçok gazetede mülakat yaptı.

Çorum`u en iyi şekilde tanıtmak için, İstanbul EMİTT 2012 Turizm fuarına Valilik ve Belediye adeta çıkarma yaparken, yapılan çalışmalarda Çorum tanıtımına büyük katkı sağlandı.

Birçok televizyon ve gazete standı gezerek görüntü çekip, röportaj yaptılar. Vatandaşların yanı sıra basınında Çorum`a ilgi göstermesi tanıtım açısından Çorum ekibini sevindirdi.

Ünlü Sanatçılar Çorum`u Yalnız Bırakmadı

Çorum`da düzenlenen Anadolu`ya yolculuk Sfenksin izinde resim sergisine katılan ünlü resim ve fotoğraf sanatçıları Çorum standını ziyaret etti.

Çorum Valisi Nurullah Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül tarafından ağırlanan sanatçılar, stantta bir süre sohbet ettikten sonra hatıra fotoğrafı çekindikten sonra ayrıldılar.

Oteller fuarda mutlu döndü

İstanbul EMİTT 2012 Fuarına katılan Çorum standında tanıtımlarını yapan Anitta Otel, Anvatar ve Mavi Ocak Oteli fuar süresince yaptığı görüşmeler ile yüzleri güldü.

Anitta Otel Genel Müdür Yardımcısı Seval Güccan, Çorum turizmi ve tanıtımı açısından önemli bir fuarda Anitta Otel olarak yararlı görüşmeler yaptıklarını belirterek, “Çorum, önemli bir tanıtım imkanını en iyi şekilde kullandı. Ülkemizin ve dünyanın birçok önemli tur şirketleri ile birebir görüşme imkanı bulduk”; şeklinde konuştu.

Anvatar Otel Müdürü Mustafa Keçeci ise tur firmaları ile görüşerek turistlerin tur güzergahlarını Çorum`a yapmaları konusunda ciddi görüşmeler yaptıklarını belirterek, “Çorum adına güzel tanıtım fırsatı oldu. Doğal ve kültürel alandaki tanıtımlar yanı sıra gelen turistleri kalacakları konaklama yerleri olan otellerimizi en iyi şekilde tanıtımını yaptık. Bundan sonra bu güzel tanıtım sonrası Çorum`a dönüşümünü bekleyeceğiz, Çorum için güzel günler olacağına inancımız tamdır”; şeklinde konuştu.

Tanıtım atağı

Çorum Valiliği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yaklaşık 10 bin dolayında doküman ve tanıtım broşürü, tanıtım CD`si dağıtırken Çorum Belediyesi ise leblebi makinesinde kavurduğu leblebileri gelen her misafire ikram ederek iyi bir tanıtım yapma imkanı buldu.