İstanbul’da ‘Çorum’dan Esintiler’ konseri

17 Nisan 2013 Çarşamba

Belediyemiz Türk Sanat Musikisi Korosu, İstanbul`daki Çorumlulara yönelik konser düzenledi.

Çorumlu Eğitimci Sanayici ve İşadamları Dayanışma Derneği`nin (ÇESİAD) davetlisi olarak İstanbul Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç konferans salonundaki konser yoğun ilgi gördü. Programa, Prof. Dr. Ahmet Samsunlu, ÇESİAD Başkanı Mehmet Yıldırım, Yargıtay Üyesi Zihni Doğan, YÖK Üyesi Prof. Dr. Tufan Buzpınar, ünlü mevlidhan Amir Ateş, İstanbul`daki Çorumlular ve Darüşşafaka Huzurevi Sakinleri katıldı.

Koro şefliğini Selda Erdost`un yaptığı 23 eserden oluşan konserde Türk Sanat Müziğinin segah, hüzzam, nihavent, acemkürdi, beyati, hüseyni, uşşak, muhayyer kürdi, kürdi makamlarında eserler seslendirildi.

İzleyenler tarafından beğeni toplayan konser sonunda konsere koro şefi Selda Erdost ve Halil Özçelebi`ye plaket takdim edildi.

ÇESİAD Başkanı Mehmet Yıldırım konser öncesi yaptığı açıklamada müziğin ruhun gıdası olduğunu belirterek konseri gerçekleşmesi için koro üyelerini İstanbul`a gönderen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye teşekkür etti.

Çorum Belediyesi Türk Sanat Musikisi koro başkanı Halil Özçelebi de yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün her daim yanlarında olduğunu belirtti. ÇESİAD yönetiminin kendilerini en güzel şekilde ağırladığını ifade eden Halil Özçelebi, “Şimdiye kadar pek çok ilde konserler verdik. İstanbul’da konser vermek en büyük istek ve arzularımızdan birisi idi. Bizleri davet eden ÇESİAD yöneticilerine çok teşekkür ediyorum”; dedi.

İlgiyle dinlenen konser sonunda ÇESİAD Onursal Başkanı Prof. Dr. Ahmet Samsunlu Halil Özçelebi`ye, YÖK Üyesi Prof. Dr. Tufan Buzpınar da Selda Erdost`a plaket ve çiçek takdim etti. ÇESİAD tarafından hazırlanan hediye çantası ve karanfiller de tüm koro üyelerine dağıtıldı.