33°C parçalı bulutlu

33°C parçalı bulutlu

İSMET EKER’İN HAYATI KİTAPLAŞTIRILDI

23 Haziran 2011 Perşembe

Belediyemiz, Cumhuriyetin ilan edilmesi ve Atatürk`ün Cumhurbaşkanlığına seçilmesi oylamalarında TBMM`ye başkanlık eden Çorum Mebusu İsmet Eker`in hayatını kitaplaştırdı. Türk Parlamento tarihinde uzunca bir dönem milletvekilliği yapan, dönem içerisinde beş yıl Meclis Başkan Vekilliği`nde bulunarak oturumları yöneten ve muhtelif komisyonlarda başkanlık görevini yürüten Abdullah İsmet Eker`in hayatını ele alan kitabı Mahmut Şener hazırladı.

Belediyemize ulaşan Çorum`a dair ne kadar yazılı eser var ise bunları kitaplaştırdıklarını söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bu eserlerden en sonuncusu olan “Abdullah İsmet Eker, Parlamento Mektebinden Yetişen Bir Siyaset Adamı”; adlı eserin bastırdıkları eserler arasında en anlamlılarından birisi olduğunu söyledi.

İsmet Eker`in Osmanlı Mebusan Meclisi ve TBMM çatısı altında dile getirdiği fikir ve faaliyetlerini içine alan bu eserin, bu zamana kadar unutulmuş ve Çorum tarihinin olduğu kadar Türkiye Cumhuriyeti tarihinin de önemli bir siyaset adamı olduğunu savunan Muzaffer Külcü, “Cumhuriyeti ilan eden ve Atatürk`ü Cumhurbaşkanı seçen Meclise başkanlık etmesi nedeniyle bizler için son derece önemli bir isim olan İsmet Eker`in hayatını günümüz okurlarının dikkatine sunmak istedik.”; diye konuştu.

Bastırdıkları tüm kitapları ücretsiz olarak Çorum halkına ve Türkiye`nin dört bir yanına dağıttıklarına vurgu yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum`un kültür ve edebiyat alanındaki çalışmalara destek olacakları sözünü yineledi.