İSKİLİPLİ ATIF HOCA PARKI HAYIRLI OLSUN

27 Nisan 2012 Cuma

Belediyemiz tarafından, Adliye Yanında yapılan park Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından açıldı.

İskilipli Atıf Hoca Parkı adı verilen park görkemli bir törenle açıldı. Ünlü şarkıcı Keremcem`in sahne aldığı açılış törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`ın yanı sıra Vali Nurullah Çakır, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü açılış töreninde yaptığı konuşmada, insan özgürlüğünü kısıtlayan cezaevinin yerinde çiçekler açtığını söyledi. Külcü, son üç yıllık dönemde hizmeti gece gündüz dolu dolu yaşadıklarını aktardı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da konuşmasında, parka ismi verilen İskilipli Atıf Hoca`nın sadece Çorum’un değil, bütün Türk milletinin mümtaz bir şahsiyeti, alimi olduğunu, Milli Mücadele’nin önde gidenlerinden olduğunu vurguladı. Arınç, darbeler ve darbecilerin yargılanmaları ile düşüncelerini aktardığı konuşmasında parka İskilipli Atıf Hoca isminin verilmesinin yerinde bir karar olduğunu vurguladı.

Açılış törenine katılan vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Bülent Arınç, konuşmasının ardından parkın açılış kurdelesini kesti.