'İş makinesi için sıraya girilen günler geride kaldı'

20 Ekim 2017 Cuma

Çorum Merkez Köyler Muhtarları Derneği Başkanı Zeki Oral ve çok sayıda muhtar 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ziyaret etti.

Başkan Külcü’ye çiçek takdim edilmesinin ardından konuşan Merkez Köyler Muhtarları Derneği Başkanı Zeki Oral, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün hiçbir desteği kendilerinden esirgemediğini belirterek, bundan dolayı teşekkür etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise sözlerine tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik ederek başladı.

Belediye olarak muhtarlarla çok yakın bir çalışma içinde olduklarını ifade eden Başkan Külcü, “Şehir merkezinde ki muhtarlarımızla çok daha yakınız günlük olarak içiçeyiz. Ama köy muhtarlarımızla da değişik vesilelerle beraber oluyoruz. Elimizin ulaşabildiği her yere Belediyemizin imkanları ile az yada çok birşeyler yapmaya gayret ediyoruz” dedi.

16 yıldır siyasetin içinde fiilen yer aldığını ifade eden ve Türkiye’de köylere yönelik hizmetleri dün planlayan Köy Hizmetleri bugün ise İl Özel İdare’de ki değişimi dönüşümü yakından gördüğünü kaydeden Başkan Külcü, “Şöyle 15 yıl öncesine gittiğimizde bizim greyder için sıraya girdiğimiz günler vardı. Greyderi bulup mazotu için beklemek zorunda kaldığımız günler vardır. Hamdolsun bunlar bugün çok çok gerilerde kaldı. Artık bugün kanalizasyon problemini neredeyse konuşmaz hale geldik. Köylere oyun gruplarının yerleştirildiği bir dönemdeyiz. Bunlar ülkemizde bir yandan da yenilenmeyi tazelenmeyi ifade ediyor. Dünden bugüne nasıl bir çabayla hepimizin ortak gayretiyle gelmişsek inancım o ki bugünlerden çok daha ileri noktalara belediyesiyle muhtarıyla valisiyle, iktidar ve muhalefet milletvekilleriyle birlikte herkes işin bir ucunda tutarak Allah’ın izniyle daha ileri hedeflere daha ileri noktalara hep birlikte yürüyeceğiz. Ben gayretlerinizi bir kez daha tebrik ediyorum. Biz milletin hizmetkarıyız. Bunu da bir Belediye Başkanı olarak söylüyorum. Sizlerde köylerinizde bu duyguyla çalışıyorsunuz. Bizi millet seçti. 5 yıllık süre için bir yetki ile bizi donattı bu yetki de beraberinde sorumluluk ortaya çıkartıyor. 5 yıllık sürelerimiz dolduğunda kimimiz yeniden seçileceğiz kimimiz isteyerek ayrılacak kimimiz seçim kaybederek bırakacak. Hepsinin bir sonu var. Günü geldiğinde hep beraber geriye dönüp baktığımızda “bu işi yaparken hakkını verdim ondan sonrada Allah ondan razı olsun” dedirtebildiysek mesele budur. Hepinize Allah böyle görev dönemleri nasip etsin” ifadelerini kullandı. Başkan Külcü sözlerini ziyaretten dolayı teşekkür ederek tamamladı.