İnsanlığın yeryüzü sürgünü bir yalan haberle başladı

12 Ocak 2016 Salı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Gazeteci-Yazar Metin Karabaşoğlu`nun konuşmacı olarak yer aldığı `Ahlaklı Gazetecilik` konulu konferansı Devlet Tiyatro Salonu`nda gerçekleşti.

Gazeteciler Günü`nü tebrik ederek sözlerine başlayan Metin Karabaşoğlu, yalan haberciliğin İblis`le başladığını söyledi.Küreselleşmenin gazetecilik mesleğine de artılar ve eksiler getirdiğini belirten Karabaşoğlu, “Geldiğimiz noktada zihinler manipüle ediliyor, yanlış ve sapkın fikirler içeren haberlerle biçimlendiriliyor”; dedi.”Medyada Kuranî kriterler benimsense gazetecilik mesleğinin hakkı verilmiş olur”; diyen Karabaşoğlu, “Doğru ve ahlaklı gazeteciliği dünyada hakim kılmak da Müslümanların borcu. İnsanlığın hikayesi bir haberle başladı. İblis`in Cennetteki Hz. Adem ve Hz. Havva`ya getirdiği yanıltıcı haber, insanlığın yeryüzü sürgünün başlangıcını teşkil ediyor.İnsan hayatında başka haberler ve haberciler de var. Peygamberler, insanı tekrar Cennet`e kavuşturacak haberler getiren elçilerdir. Bundan dolayıdır ki insanlık iki türlü habercilikle sınanıyor. İblis`in başlattığı yalan habere mi aldanacağız? Nebilerin getirdiği doğru haberle tekrar Cennet`e mi yol alacağız? Hayat yolculuğumuz işte bu iki haber arasında.”; diye konuştu.

Konuşmasını alkışlar eşliğinde tamamlayan Gazeteci-Yazar Karabaşoğlu`na Çorum Belediyesi tarafından Saat Kulesi maketi hediye edildi. Karabaşoğlu, hediyesini Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen`in elinden aldı.

Program sonunda tebrikleri kabul eden Karabaşoğlu, Çorumlu dostlarıyla günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.