İnsanlar hayatı boyunca öğrenmeli, öğrendiğini de öğretmeli

25 Kasım 2014 Salı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, öğrenme ve öğretmenin yaşının olmadığını belirterek insanların hayatı boyunca öğrenmeye devam etmesi ve öğrendiklerini de öğretmesi gerektiğini söyledi.

Çorum Belediyesi tarafından Kadın Kültür Merkezleri, Gençlik Merkezleri ile Engelli Eğitim Merkezlerinde görev yapan öğretmenlere yönelik yemek verildi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, Başkan Yardımcıları Zeki Gül ve Turhan Candan ile çok sayıda öğretmenin katıldığı programda konuşan Başkan Külcü, bu özel günü Belediyenin kendi bünyesinde çalışan öğretmenlerle birlikte kutlamayı tercih ettiklerin söyledi.

AK Parti hükümetleri döneminde eğitim öğretimde önemli gelişmelerin yaşandığını söyleyen Başkan Muzaffer Külcü, 10 yıl öncesine kadar eğitime ayrılan bütçenin 8 kat arttığını belirtti. Külcü, “10 yıl önce 369 bin olan toplam derslik sayısı bugün 650 binlere ulaşmıştır. 30 binin üzerinde bilim sınıfları oluşturuldu. Ülkemiz eğitimde de farklı bir noktaya gidiyor.”; dedi.

Geleceğin emanet edildiği nesillerin iyi yetişmesi için eğitime önem verilmesi gerektiğini anlatan Başkan Külcü, “Türkiye`nin mali imkanları değişirken zihniyet de değişti. Bir zamanlar gelirin büyük bölümü savunmaya harcanırken şimdi en büyük pay Milli Eğitim`e ayrılıyor. Tek tip insan modelinden kurtulduk. İnanç, düşünce hürriyeti ve eğitim hürriyetini temin eden bir devletimiz var. Türkiye bugün, dün olduğundan daha farklı bir ülkedir. Bugün Türkiye, hedefleri olan bir ülkedir. 2023 hedefi sadece Cumhurbaşkanımızın, sadece Başbakanımızın çalışması ile hayata geçecek bir hedef değildir. Çorum Belediyesi olarak bizde 2023 hedeflerine ulaşmak adına büyük çaba gösteriyoruz”; dedi.

Program sonunda törene katılan öğretmenlere Çorum Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler takdim edildi.