29°C az bulutlu

29°C az bulutlu

İNSAN KAYNAĞINI EN İYİ ŞEKİLDE KULLANMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

15 Ocak 2013 Salı

Belediye Meclisi`nin Ocak ayı toplantısında kararlaştırılan yeni müdürlüklere, müdür ataması yapıldı.

Ocak ayı Belediye Meclisi`nde alınan kararla birlikte Park Bahçeler Müdürlüğü, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü kurulmuş, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Oto Terminal Müdürlüğü ise kaldırılmıştı.

Bu karar doğrultusunda Belediye Başkanı Muzaffer Külcü tarafından yapılan atamalara göre Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü`ne vekaleten Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü`ne Cengiz Özkader, Park ve Bahçeler Müdürlüğü`ne Mustafa Bozkurt, Bilgi İşlem Müdürlüğü`ne Yaşar Tortum, Veteriner İşleri Müdürlüğü`ne de Bekir Çakmak atandı.

Yeni oluşturulan Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Turhan Candan`a, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Zeki Gül`e, Park ve Bahçeler Müdürlüğü de Alper Zahir`e bağlandı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, göreve geldikleri günden itibaren ellerindeki insan kaynağını en iyi şekilde kullanmak için çalıştıklarını söyledi. Çorum Belediyesi`ni sadece çalışılan bir kurum olmaktan çıkarmak istediklerini ifade eden Başkan Külcü, “Çorum Belediyesi olarak kurumu ve şehri iyi yönetecek, iyi planlayacak yetişmiş kadrolarla çalışmanın gayreti içerisindeyiz. 415 işçi arkadaşlarımızla yollarımız çeşitli nedenlerle ayrıldı. Göreve geldiğimiz günden beri 113 yeni personel aldık. Bunların tamamı üniversite mezunu ve mühendis, mimar, iktisat ve işletme olmak üzere belediyenin işlerini planlayacak ve dolayısıyla şehrin planlanmasında söz sahibi olabilecek yeterlilikte kişiler.”; dedi.

Çorum Belediyesi`nin sosyal sorumluluklarına sahip çıkan ve bunun gerekliliklerini yerine getire bilen bir belediye olduğunun altını çizen Başkan Külcü, “Sosyal yardım alanında yapılan çalışmalar Kültür Sosyal İşler Müdürlüğümüzün bütçesinin %60-70`ni oluşturmaktaydı. Bu nedenle burada faklı bir müdürlük oluşturmak artık zaruri hale gelmişti. Sosyal Yardım Hizmetleri Müdürlüğümüz bu şekilde ortaya çıktı.”; dedi.

Daha önce norm kadro nedeniyle Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Park Bahçeler Birimi`nin yılda 10 Milyon TL`lik bütçeli bir birim olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bu birimin de Park Bahçeler Müdürlüğü adı altında yatırım müdürlüğü olarak kurulduğunu söyledi.

Oto Terminal Müdürlüğü`nü kapatarak Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü`nü kurduklarını ifade eden Başkan Külcü, “Burada özellikle S, T, M plakalarla ilgili 2011-2012 yıllarında yürütmüş olduğumuz çok önemli çalışmalarımız vardı. Bunların düzenli olarak takibinin yapılabilmesi ve şehir içi toplu taşımamızın da takibinin yapabilmesi için bir müdürlüğe ihtiyacımız vardı. Bu çalışmaları Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz gerçekleştirmiş olacak.”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, iki müdürlüğün kapatılarak, üç yeni müdürlüğün açılmasıyla Çorum Belediyesi`nde toplam 21 tane müdürlüğün faaliyet gösterdiğini vurguladı.