21°C parçalı az bulutlu

21°C parçalı az bulutlu

İNGİLİZCE ÖĞRENMENİN PRATİK YOLLARI ANLATILDI

30 Kasım 2011 Çarşamba

Belediyemiz Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`nde her hafta yapılan seminerlerde geçen hafta İngilizce öğrenmenin pratik yolları anlatıldı. Çok sayıda dinleyicinin katıldığı seminer Sevgi Toktaş tarafından verildi.

Yabancı dil bilmenin bireyin o dildeki sözcükleri ve dilbilgisi yapılarını bilmesinin o dili konuşan kişilerle sözlü ya da yazılı iletişim kurabilmesiyle mümkün olduğunu söyleyen Sevgi Toktaş, dünyanın pek çok yerinde yabancılar arasında konuşulan dilin İngilizce olduğunu söyledi. İngilizcenin geniş alanda konuşuluyor olmasının bu dili öğrenme ve öğretim yaygınlığını artırdığını kaydeden Toktaş, “İngilizce artık tüm dünya ülkelerinin ikinci dili olma yolunda ilerlemektedir. Çünkü ekonomik alanda, sosyal alanda, eğitim- öğrenim alanında, bilim ve teknolojide kullanılan dil İngilizce`dir”; dedi.

İçinde bulunduğumuz çağın bilgi çağı olduğunu biriyler ve toplumların bilgiye ulaşmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Sevgi Toktaş, “Küreselleşme anlamında giderek “küçülen”; dünyamızda farklı toplumlar arasında “iletişim”; çok önemlidir. Günümüzde iletişim hem görsel ve yazılı basın hem de bilgisayarlar yardımıyla gerçekleştirilmektedir. Bu küresel iletişimin ortak dili İngilizce`dir. İletişim kanallarının hızla artması ülkemizde de işadamları, parlamenterler, yöneticiler gibi her kesimde çalışan kişilerin yabancı dil öğrenmeyi özellikle İngilizce öğrenmeyi talep etmesine neden olmaktadır.”; diyerek İngilizce öğrenme yolları konusunda da bilgiler verdi.

BelediyemizKadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Hanife Nuran Hakyemez, Çorumlu tüm kadınları haftalık seminer programlarına davet etti. Hakyemez, seminer programlarına katılmak isteyen kadınların 201 00 11 numaralı telefonu arayarak ayrıntılı bilgi alabileceklerini sözlerine ekledi.