İnananlar mutlak suretle bir gün galip gelecek

27 Ağustos 2013 Salı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Mısır ve Suriye`de yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Yağlı ve Karakucak Güreşleri öncesi yaptığı konuşmada Mısır denince, orada akan kanın, anaların babaların ellerinde şehit olmuş yavruların, Suriye denince bir bombadan 1500 kişinin şehit oluşunu anmadan geçmenin mümkün olmayacağını söyledi. Başkan Külcü, “Biz inanıyoruz ki Allah orada inanları mutlak suretle bir gün galip getirecek. Buradan da elimizle, dilimizle ne yapabiliyorsak onu yapmaya devam edeceğiz. Allah Resulü diyor ki; Bir yanlışlık gördüğünüzde elinizle düzeltin, elinizle düzeltemiyorsanız dilinizle düzeltin, dilinizle düzeltemiyorsanız kalbinizden buz edin. Bu imanın en zayıf noktasıdır diyor.”; dedi.

“Biz bugün elimizden geleni yapıyoruz, bu meydanlarda da dilimizden geleni söylüyoruz.”; diyen Başkan Külcü, elini R4bia işareti yaparak “Geldi niye kutlu çağrı, vur titresin yerin bağrı, Çorum`dan Mısır`a doğru bir yay gibi ger meydanı. Uyanınca Türk`ün özü, gerçekleşir hakkın sözü, olur bir gün şu yeryüzü insanlığın hür meydanı. İnşallah bu yeryüzü insanlığın hür meydanına gelecek ve bunda da bu milletin çok büyük katkısı olacak”; dedi.