İmam Hatip Lisesi Kampüs Sözleşmesi imzalandı

16 Ağustos 2013 Cuma

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İmam Hatip Lisesi Kampsü`nün Türkiye’ye örnek olacağını ifade ederek, okul binası yapım ihalesinin 12 Temmuz 2013 tarihinde ihale edildiğini belirtti. ihaleyi alan AYHAS İnşaat Anonim Şirketi ile sözleşmenin imzalandığını söyledi.

Başkan Külcü; Ağustos ayı içerisinde firma inşaat çalışmasına başlayacak. Dersliklerin iki blok olarak inşa edilerek ve İmam Hatip Lisesi Kampüsü 20 ayda tamamlanacak dedi.

3.000 gencimizin eğitim göreceği 100 derslikli, laboratuarlar ve idari bölümün olacağı İmam Hatip Lisesi kampüsü okul binası 36 Bin m2 kapalı alan üzerine inşa edileceğini söyleyen Başkan Külcü, bodrum, zemin ve 4 kattan oluşacak 100 derslikli okul binasının Çorum Belediyesi`ne maliyeti KDV dahil 23.155 bin TL olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü: Aydınlık yarınlarımızın geleceği olan gençlerimizin daha iyi mekanlarda eğitim görmeleri için, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin özelliklerine sahip olacak modern kampusu hemşehrilerimizin hizmetine sunacağızı vurguladı.

Başkan Külcü, İmam Hatip Lisesi`nde okuyacak olan öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamaları amacıyla inşa edilecek olan 300 Öğrenci Kapasiteli Yurdun, öğrencilerimizin spor yapmalarına imkan sağlayacak olan 500 kişilik Spor Salonunun, İmam Hatip Lisesi`nde okuyan gençlerimiz için özgün bir mimariye sahip 4 minareli 1.500 kişilik Uygulama Caminin yer alacağı inşaat ihalesinin de önümüzdeki günlerde yapılacağını söyledi.