İl Genel Meclisi’nden Başkan Külcü’ye teşekkür

12 Kasım 2013 Salı

İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu, atık yağların toplanması ve geri kazanımı konusunda çalışma yürüten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür geldi.
4 yılda toplam 54 bin litre atık yağ toplandığını belirten Çevre ve sağlık Komisyon Başkanı İsmail Keşliktepe, Çorum Belediyesi`nin uygulamayı başarıyla yürüttüğünü kaydetti.
Keşliktepe İl Genel Meclisi`nde yaptığı konuşmada “Çorum Belediyemizin başlatmış olduğu bitkisel atık yağların toplama kampanyasında okullara, muhtarlıklara, lokantalara ve büyük iş yerlerine yağ toplama kapları konularak, vatandaşlarımızın evlerinde ve iş yerlerinde biriktirdikleri bitkisel atık yağları toplama merkezlerine teslim etmektedir.

Ev ve işyerlerinde biriktirip de getirilmeyen yağlar görevliler tarafından alınıp toplama merkezine getirilmektedir. Vatandaşlarımıza 5 litre atık yağ karşılığında 1 litre yeni yağ verilmektedir. Ayrıca öğrencilerimize küçük hediyeler verilmektedir. Çorum Belediyemizin başlatmış olduğu bu daha temiz bir çevre için sloganı ile 4 yılda 54.000 litre bitkisel atık yağ toplanmıştır. Çevre kirliliğine yol açan bitkisel atık yağlar konusunda işletmeler ve mahallelerde yapılan bilgilendirme çalışmalarında geri dönüşlerin her geçen gün arttığı belirtilmektedir. Sonuç olarak komisyonumuzca yapılan değerlendirmede atık yağ toplama kampanyasını başlatan Çorum Belediye Başkan’ımıza ve tüm birimlere çevreye gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ederiz. Bu kampanyanın bütün ilçelerimizde köylerimizdeki vatandaşlar tarafından da devam ettirilmesini, daha temiz bir çevre için halkımızın daha duyarlı olmasını ve kampanyaya destek olması temenni ederiz”dedi.