İl Defterdar'ından Başkan Külcü'ye ziyaret

25 Şubat 2015 Çarşamba

İl Defterdarı Ali Sormaz, 26. Vergi Haftası nedeniyle Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü makamında ziyaret etti.

Kurum müdürleri ile yaptığı ziyarette konuşan Sormaz, vergi konusunda vatandaşların duyarlılığını artırmayı hedeflediklerini söyledi. “Geleceğimiz olan çocuklarımız da sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması ile vergilerin zamanında ve eksiksiz olarak ödenmesi konusunda mükelleflerin bilinçlendirilmesi için çalışıyoruz. Her şeyden önemlisi gönüllü olarak uyumu sağlamak. Vergi ödeme konusunda anlayış değişikliği istiyoruz. Mükelleflerin vergisini ödemediği zaman nasıl bir sonuçla karşılaşacağını bilmeleri gerekir.” dedi. Toplanan vergilerden belediyelere de yüzde 1.1 oranında pay aktarıldığına dikkat çeken Sormaz, “Vergi çok önemli. Eğer Çorum Büyükşehir olursa vergiden alacağı pay yüzde 6’a çıkacak. Bu nedenle mükelleflerin vergilerini ödemesi sizler içinde çok önemli.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Külcü ise ülkenin gelişmesinde ve kalkınmasında vergi kültürünün yerleşmesinin çok önemli katkı sağlayacağını belirtti. Verginin hayatın bir parçası olduğunu belirten Külcü, vatandaşların vergi yükümlülüğü konusunda üzerlerine düşen görevi yerine getirmelerini istedi. Vergilerin ödenmediği zaman sağlıksız bir vergi sisteminin ortaya çıkacağını anlatan Başkan Külcü, “Yaptığınız çalışmalar ülkemizin yarınları açısından çok önemli. Özellikle okul çağındaki çocuklar için yaptığınız çalışmalar çok isabetli. Gençlere bu bilincin aşılanması gerekiyor ki gelecekte adımlarını ona göre atsınlar.” diye konuştu.