İHL’li öğrencilerden panele yoğun ilgi

16 Mayıs 2013 Perşembe

Belediyemiz tarafından düzenlenen Asım`ın Neslinden İmam Hatip Nesline paneli yoğun ilgi gördü.
Sakarya Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Hüseyin Yorulmaz ve Emekli Milli Eğitim Müdürü Yüksel Yılmazer`in konuşmacı olarak katıldığı panel İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

İmam Hatip Liselerinin kurucusu Mahmut Celalettin Ökten`in hayatını kitaplaştıran Dr. Hüseyin Yorulmaz, Bir Neslin Öncüsü Celal Hoca kitabında yer verdiği bilgileri öğrencilerle paylaştı. İmam Hatipli gençlerin daha başarılı olması gerektiğinin altını çizen Yorulmaz, “Asımın nesli İmam Hatiplerdir. Geleceğe güvenle bakmak istiyorsak bilgili, birikimli ve imanlı bireyler olarak topluma hizmet vermek için çok çalışmamız gerekiyor.”; dedi.

Emekli Milli Eğitim Müdürü Yüksel Yılmazer ise İmam Hatip Liselerinin kurucusu Mahmut Celalettin Ökten`in kendi hocası olduğunu ve Ökten`in hayatını İmam Hatiplerin gelişmesine adadığını ifade ederek, “Celal Hoca hayatının her anını öğrencilerine adamış bir insandır. O İmam Hatip okullarını ayakta tutabilmek ve güçlü okullar haline gelmesi için hayatını adamış bir insandır. Bugün İmam Hatiplerin başarısı Celal Hoca`nın verdiği mücadele ve emeğin sonucudur”; diye konuştu.

Paneli Belediye Başkan yardımcısı Zeki Gül, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ile çok sayıda öğrenci katıldı.