23°C parçalı az bulutlu

23°C parçalı az bulutlu

İHL KOMPLEKSİ PROJESİ ŞUBAT SONUNDA TESLİM EDİLECEK

21 Şubat 2013 Perşembe

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kültür Sitesi`nin yanından geçecek olan Karakeçili yolu ile bağlantılı olarak İmam Hatip Lisesi`ne kadar ulaşan ve Gazi Caddesini Fatih caddesine bağlayan çalışmaları ile alakalı orada ciddi şekilde kamulaştırma daha doğrusu satın alma yaptıklarını söyledi.
İmam Hatip Lisesi`nin arsası ile ilgili başlatmış oldukları bir çalışma görüşme bulunduğunu ve Bakanlıktan gerekli izinleri aldıklarını belirten Külcü, “Proje ile ilgili çalışmalarımızı son aşamaya getirdik. Şubat ayının sonunda İmam Hatip Lisesi Kompleksinin projeleri bize teslim edilmiş olacak. Biz de hemen devamında ihaleye çıkacağız. 100 derslikli bir okul. L şeklinde yapılmış iki bloğun birbirine bitişik olduğu esasında 4 blok ama karşıdan baktığımızda iki tane kütle göreceğiniz bir mimari ortaya çıktı”; dedi. Bugün makamında basın açıklaması yapan Külcü, şunları söyledi:

“Yanında 4 minareli bir cami ve caminin bahçesi de Osmanlı usulü revaklarla çevrilmiş bir şekilde çalışıldı. Şu anda mimari projeleri tamam uygulamanın detayları ile arkadaşlarımız çalışmalarını yürütüyorlar. Ankara`dan bir proje ofisi bu işi yürütüyor. Yine cami okul ve beraberinde bir spor salonu spor salonunun mimarisini de aynı şekilde okulun mimarisi ile örtüşen bir şekilde planladık. Yanında da 250 veya 300 öğrencinin modern standartlarda barındırılabileceği bir öğrenci yurdunu yaparak Milli Eğitimimize teslim edeceğiz.

Çalışmalarla ilgili süreci ifade ederken öbür yandan bir hususun altını çizmek istiyorum ben Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde bunun eksikliğini acısını daha fazla hissettim.

Ne yazık ki Cumhuriyet dönemimizde kimlikli kişilikli bu Türk mimarisidir bu İslam mimarisidir bu modern Türkiye`nin bir esiridir Cumhuriyet devrinin modern sembolik bir eseridir diyebileceğimiz bir eser ne yazık ki Çorum`da yok.

Şu anda bunun tek örneği olarak Meydan Camiini söyleyebiliriz. Meydan Camisi Cumhuriyet döneminin tek sembol esiri olacak kimlikli binası olacak. İkincisi bizim yapacağımız bu yeni cami olacak. İmam Hatip Lisesi bahçesindeki revaklı tek cami bu olacak. Okulun mimarisi de yine orijinal bir mimaridir.”;