İHL KAMPÜSÜNE KAVUŞUYOR

4 Haziran 2012 Pazartesi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İmam Hatip Lisesi için yapacakları kampus için son aşamaya geldiklerini söyledi. Başkan Külcü, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`in projeyi imzalayarak onayladı. En geç bir ay içerisinde ihaleye çıkılacak.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İmam Hatip Lisesi mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Çorum İmam Hatip Lisesi için hazırlanan projeyle içerisinde 4 minareli 1500 kişilik cami, 4`er kişilik odaların yer alacağı 300 kişi kapasiteli yurt, spor salonu gibi öğrencilerin istifade edebileceği mekanların yer alacağını vurguladı. Başkan Külcü, “Arkadaşlarımızla birlikte Çorum`a bir İmam Hatip Lisesi kampusu kazandıracağız demiştik. Çalıştık ve şu anda çalışmalarımızın son aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde projenin detaylarını siz saygıdeğer hemşehrilerimize açıklayacağız.”; dedi.

İHL kampusunu iki yıl içerisinde tamamlayıp Milli Eğitim Müdürlüğü`ne teslim etmeyi planladıklarını dile getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Kampüs yerinin olurunu Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ömer Dinçer imzalayarak Çorum`a gönderdi. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun. 4+4+4 sistemi ile İHL`lerin sayısı daha da çok artacak. Bunun farkındayız. Biz de çalışmalarımızı bir yıl öncesinden başlatmış olduk”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Devlet Tiyatro Salonu`nda gerçekleştirilen mezuniyet töreninde mezun olan öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada tüm öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi. Külcü, geçmişteki bütün sıkıntıların geride kaldığını belirterek “Bugün olduğundan yarın daha güçlü olacağız. Geleceğin Türkiye`sini yönetecek gençleri yetiştirmek üzere hazırlanıyoruz. Yarın ülkemizin ve milletimizin geleceği için daha aydınlık olacak. Önemli olan bu hayatı anlamıyla yaşayabilmek”; dedi.