İHL kampüsü 19 ayda tamamlanacak

2 Temmuz 2013 Salı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yeni yapılacak olan İmam Hatip Kampüsü`nün 19 ayda tamamlanacağını açıkladı.

Çorum İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Platformu tarafından düzenlenen geleneksel Keşkek Gününde konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İmam Hatiplilik ruhu ve motivasyonunu yeniden harekete geçirmek gerektiğini söyledi.
Bina yapmanın sorun olmadığını ancak bunların içinin doldurulmasının önemli olduğuna değinen Başkan Külcü, “Binaları yaparız ancak ruh ve motivasyonu harekete geçirmek zaman alır. İmam Hatiplilik sadece diploma almak değil, bir ruhtur. Edebiyle ahlakıyla ilmiyle donatılmış bir gencin yetişmesidir” dedi.

Çorum`da Türkiye`ye örnek olacak bir projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını kaydeden Külcü, “Fen Lisesi yanına yapılacak İmam Hatip Kampüsü`nün mimarisi de özgün olacak. Şu anki İmam Hatip Lisesi 10.000 m2 alana kurulu. Bizim yapacağız yeni kampüs ise 42 bin 500 metrekare alana inşa edilecek. İhalemiz 12 Temmuz Cuma günü yapılacak. Kampüs`te 3 bin öğrencinin eğitim alacağı 100 derslik, 500 kişilik spor salonu, 300 kişilik yurt ve 1500 kişilik camii bulunacak” dedi.
Başkan Külcü İHL kampüs inşaatının 19 ayda tamamlanacağını sözlerine ekledi.