32°C parçalı bulutlu

32°C parçalı bulutlu

İĞNE TUTAN ELLERDEN MUHTEŞEM SERGİ

26 Temmuz 2011 Salı

Belediyemiz Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen “İğne Tutan Elden Kalem Tutan Ele” konulu sergi Velipaşa Konağı`nda açıldı. Çeşitli kurslarda hazırlanan el emeği göz nuru eserlerin görücüye çıktığı sergi büyük beğeni topladı.

Sergi açılışına Vali Vekili Hüseyin İçten, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül ve Turhan Candan, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse ve davetliler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`nin yaptığı çalışmaların sosyal belediyeciliğin bir örneği olduğunu söyledi. Belediyeciliğin sadece altyapı hizmetlerinden ibaret olmadığını vurgulayan Başkan Külcü, Çorum Belediyesi olarak düzenledikleri etkinliklerle şehrin sosyo-kültürel hayatına farkındalık getirmeye çalıştıklarını belirtti. Külcü, gelecek yıllarda Çorum`un değişik mahallelerinde 6 tane daha Kadın Kültür Merkezi açacaklarını sözlerine ekledi.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Hanife Nuran Hakyemez de yaptığı konuşmada geçmişte kadınların eğitimi, sahip olduğu hakların sürekli gündemden uzak tutulduğunu ve ihmal edildiğini belirterek “Kadınlarımız günlük hayatın akışı içerisinde horlanmış, kenara itilmiş ve özgüvenden yoksun halde, ilgiden mahrum bırakılmıştır” dedi.

Son yıllarda bu olumsuz tablonun değişmeye başladığını, kadınların her geçen gün daha donanımlı, özgüveni daha yüksek bir şekilde toplumsal hayatın içerisinde yer aldığını dile getiren Hakyemez, kadının sosyal konumunun giderek güçlenmesi, günlük hayatının daha düzeyli olmasını, sosyal yaşamın karşılıklı nezaket ve anlayışa dayalı bir yapıya kavuşmasını sağladığını söyledi.

Açılışın ardından davetliler kursiyerlerin eserlerinden oluşan el sanatları sergisini gezdi.