HİTİT KRALLARININ KÜLT GEZİLERİ KİTAPLAŞTI

25 Temmuz 2012 Çarşamba

Belediyemiz, Hitit tarihine ait önemli bir eseri bilim dünyasının istifadesine sundu. Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi, Hititolog Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz tarafından kaleme alınan “Hitit Krallarının Kült Gezileri”; araştırması Çorum Belediyesi Kültür Yayınları tarafından kitaplaştırıldı.

Hitit Krallarının Kült Gezileri adlı araştırma kitabında Hitit Krallarının Ayinleri, Ziyaret Merkezleri, Yollar ve Lokalizasonla yeni gözlemler yer alıyor.

Dünya tarihine damgasına vuran Hitit uygarlığına farklı bir bakış açısından ele alan Hitit Krallarının Kült Gezileri Kitabı, Hitit kentinin lokalizasyonu için önemli noktaları saptarken, yeni Hitit merkezlerinin yerinin bulunması için ipuçları veriyor. Kitapta Kralların ayinleri, bayramları ve bayramlardaki gezi güzergahları hakkında da bilgiler verilirken, Hititler ile ilgili çekici bilgiler yer alıyor.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum`un değerlerine sahip çıkılması konusunda Çorum Belediyesi`nin önemli çalışmalar yaptığını belirterek “Belediyemiz bünyesinde yayınlanan eserler bu değerleri gelecek nesillere taşıyacaktır. “Söz gider yazı kalır”; sözünün önemini, kil tabletlerle bizlere kültürel miraslarını aktaran Hititler, çok güzel bir şekilde ortaya koymuşlardır. Bizler de yayınladığımız bu eserlerle bugünün mirası olan değerleri geleceğe aktaracağız” dedi.