Hitit Koşusu, Avrupa'nın en prestijli koşuları arasına girdi

13 Kasım 2017 Pazartesi

Uluslararası Hitit Koşusu, 3 Yıldızlı koşular listesinde

Çorum’da sporun yaygınlaştırılması ve geniş kitlelere ulaştırılması için 2009 yılından beri spora önemli yatırımlar yapan Çorum Belediyesi, Çorum’u bir spor kenti haline getirmek için önemli çalışmalarını sürdürüyor.

Hızla değişen ve gelişen dünyada sporun yeri ve önemini iyi bildiklerini, sporun ve sporcunun yanında yer almaya devam ettiklerini belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, üç yıldan beri düzenledikleri Uluslararası Hitit Koşusunun Avrupa Atletizm Birliği tarafından üç yıldızlı yarışlar kategorisine alınmasıyla büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirtti. Hitit Koşusunun dünyanın en prestijli yarışları arasına girdiğini vurgulayan Başkan Külcü, 27-29 Ekim tarihleri arasında Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen Avrupa Yol Koşuları Konferansında Çorum Belediyesi Uluslararası Hitit Koşusunun geçtiğimiz yıl yapılan organizasyonunun çok başarılı geçmesi nedeniyle bu yıl üç yıldızlı yarışlar kategorisine alınmasının kararlaştırıldığını kaydetti. Başkan Külcü, “Spor İşleri Müdürümüz Nadir Solak ve ilgili personelimiz Erol Şahin’in de katıldığı konferansta alınan kararla Uluslararası Hitit Koşumuz Avrupa Atletizm Birliği’nin yarış takvimine girdi. 13 Mayıs 2018’te yapılacak olan yarışlarımızın duyurusu da tüm dünyaya yapılacak. 50 ülkenin temsil edildiği Avrupa Atletizm Birliği, iki yıldan beri Uluslararası Hitit Koşusunu yakından takip ediyor. Bu da Çorum’u bir spor kenti yapma yolunda yoğun bir şekilde çalışan bizleri daha çok çalışmamız için motive ediyor” dedi.

Avrupa Yol Koşuları Konferansı’na Türkiye Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Fahrettin Yıldız ve İstanbul Maratonu Organizasyon Sorumlusu Ümit Arslan da katıldı.