Hitit Güneşi, Somalı çocukların üstüne doğdu

24 Haziran 2014 Salı

Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından “Hitit Güneşi Somalı Çocukların Üstüne Doğacak” sloganıyla düzenlenen oyuncak toplama kampanyası tamamlandı.

Hitit Üniversitesi Aktif Yaşam Kulübü`nün de katkılarıyla Mimar Sinan, İkbal, Akkent, Bahçelievler ve Velipaşa Kadın Kültür ve Sanat Merkezlerinde toplanan 500 adet oyuncak geçen hafta Somalı çocuklara teslim edildi.

Soma maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerini ziyaret eden grup yaklaşık 90 çocuğa Çorum`dan topladıkları oyuncakları hediye etti.

Devletin kendilerine her türlü maddi yardımda bulunduğunu ifade eden Somalılar, Çorum’dan gelen selam ve oyuncaklar için memnun olduklarını ve yüreklerini serinlettiğini söylediler.

Yaklaşık 400 adet oyuncak ve kırtasiye malzemesi de Somalı çocuklara verilmek üzere Soma Belediyesi ve Kaymakamlığı tarafından kurulan Koordinasyon Merkezi’ ne teslim edildi.