HIFZI VELDET’TE ÇALIŞMALAR TAM GAZ

20 Nisan 2012 Cuma

Belediyemiz, Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Parkı’nı daha da güzelleştiriyor. Vatandaşların huzur içerisinde çay keyfi yapabileceği kafeterya çalışması tüm hızıyla devam ederken, parkın aydınlatma çalışmaları da Çorum`a yakışır modern bir şekilde yapılıyor.

Anıt civarında da yeşil alan düzenlemeleri sona ermek üzere. Şu ana kadar Hıfzı Veldet Velidedeoğlu`nda yapılacak olan çalışmaların % 60`ı tamamlanmış durumda.

Ülke genelinde olduğu gibi Çorum`da da meydana gelen şiddetli rüzgarlar ağaçlara zarar verdi. Hıfzı Veldet Velidedeoğlu parkında bulunan, köklerinden sökülen ve yıkılma tehlikesi bulunan ağaçlar belediye ekipleri tarafından kesilerek kaldırıldı.

Çorum Belediyesi Park ve Bahçeler Birimi ekipleri şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle yıkılma tehlikesi olan ağaçların kaldırılması için ekip oluşturdu. Orman İşletme Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Birimi`nden oluşan 5 kişilik komisyon parkta tehlike arz eden ağaçları belirleyerek rapor tuttu.

2 Orman mühendisi, 2 ziraat mühendisi ve 1 peyzaj mühendisinden oluşan komisyon raporunda Hıfzı Veldet Velidedeoğlu parkında bulunan 1 adet karaçam, 1 adet selvi ve 1 adet sedir ağacının zamanında sık dikilmesinden kaynaklanan tepe tacının ve gövdesinin orantısız gelişmesi nedeniyle şiddetli rüzgar nedeniyle kökünden söküldüğü belirtildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, ilkbahar yağmurlarının toprak zemini yumuşattığını, çarşamba günü şiddetli rüzgarların da ağaçları devirdiğini söyledi. Kullanıma açılmış olan park alanına dinlenme ve gezinti amaçlı gelen vatandaşlar ile Atatürk büstü üzerine rüzgarın etkisiyle bazı ağaçların devrilme tehlikesi oluşturduğunu kaydeden Alper Zahir, “Mevcut ağaçlar taşınmaya elverişli olmadığından komisyon tarafından yapılan incelemeler sonucu söz konusu ağaçlar ekolojik ömrünü tamamlamış olmaları nedeniyle ağaçların kesilip kaldırılmasına karar verilmiştir”; dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Hıfzı Veldet Velidedeoğlu parkında bulunan Atatürk Anıtının içerisindeki 3 ağacın yıkılma tehlikesi nedeniyle kurulan komisyon kararı ile kaldırıldığını söyledi.

Kaldırılan ağaçların park çalışması nedeniyle değil, yıkılma tehlikesi olduğu için söküldüğünü ifade eden Alper Zahir, “Parktan kaldırılan ağaçların yerine yeni ağaçlar dikilecek”; dedi.