25°C parçalı bulutlu

25°C parçalı bulutlu

Hıdırlık yeşile bürünüyor

7 Ağustos 2015 Cuma

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye tarafından Hıdırlık`ta başlatılan peyzaj yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.

Hıdırlık`ta yaptığı inceleme gezisinde Park ve Bahçeler Müdürü Eyüp Aytekin ve teknik personelden bilgi alan Başkan Külcü, Hıdırlık`taki çalışmaların tamamlanmasının ardından bölgedeki yeşil dokunun daha da artacağını söyledi.

Hıdırlık bölgesinin hem Çorum açısından hem de Türkiye açısından ayrı bir öneme sahip olduğunun altını çizen Başkan Külcü, “Sahabeleri ziyarete gelen misafirlerimizi buralarda en güzel şekilde ağırlamak ve Çorum’un güzel yüzünü misafirlerimize burada da göstermek istiyoruz. Hıdırlık Camii`nin abdesthanesini ve tuvaletlerini tamamen yenilemiştik. Şimdi de yürüyüş yolları, oturma ve oyun grupları, piknik masaları, Hıdırlık’a uygun aydınlatma sistemleri ve Osmanlı Çeşmesi yaparak bölgeyi adına yakışır bir hale getiriyoruz.”; dedi.

Çorumpark Malatya’ya örnek oldu

Malatya Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, ilçelerine yapmayı planladığı park projesi için Çorum`a gelerek Çorum`daki parkları inceledi.

Başkan Öztürk, Çorum`da çok güzel parkların yapıldığını ifade ederek “Biz de ilçemizde Çorumpark projesini aynen uygulamak istiyoruz.”; dedi.

Başkan Külcü`nün Hıdırlık`ta yaptığı inceleme gezisine de katılan Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, “Şehir merkezine yapmış olduğunuz Çorumpark’ın projesini çok beğendik. Bizde Malatya Yazıhan ilçemize aynı projeyi yapmak istiyoruz. Proje desteğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum.”dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de yaptıkları projelerin diğer il ve ilçeler tarafından örnek alınmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek “Böylesi durumlar bizim çalışma şevkimizi daha da çok artırıyor. Sosyal projelerde örnek olan bir belediye idik. Şimdi park projelerimizle örnek olmaya başladık.”; dedi.