HER YIL HER MAHALLEYE 1 PARK

16 Nisan 2012 Pazartesi

Çorum`da her mahalleye yeni bir park yapmak için çalışma yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, her mahalleye yeni ve modern parklar yaparak parkı olmayan hiçbir mahalle bırakmayacaklarını söyledi.

Mahalleyi birbirinden ayırmadığını her mahalleye aynı mesafede olduğunu belirten Başkan Külcü, “Tüm mahallelerimizde yapacağımız yeni ve modern parklar ile Çorum`u yeşile bürünmüş farklı bir kent haline getireceğiz. Çocuklarımız, anne ve babalarıyla birlikte yapacağımız bu parklarda rahatça oyun oynayabilecekler, eğlenebilecekler”; dedi

2011 yılında Rüstem Eren Parkı ile Adliye yanındaki parkların yapımına başladıklarını, bu parklarının tamamlanarak hizmete gireceğini, Bosna Parkı`nda ise çalışmaların sürdüğünü kaydeden Başkan Muzaffer Külcü, 2012 yılında ise Cumartesi Pazarı Yanı Parkı, Piri Baba Parkı, Şehitler Tepesi Parkı, Kültür Park düzenlenmesi ve yapımı ile 20 yeni semt parkı daha yapacaklarını vurguladı.

Külcü, “Parkların tamamlanmasıyla birlikte Çorum`un tamamını parklarla donatacağız. Oturma grupları, kamelyalar, oyun grupları, fitness spor aletleri ve yürüme yolları ile parklar her yaştan insanımızın zamanını huzurla geçirebileceği mekanlar haline gelecek”; dedi.

Yavruturna, Yeniyol ve Çepni Mahallelerinin imar planında park yeri olarak işaretli alanların bulunmaması nedeniyle bu mahallelere yeni park yapılamadığını belirten Külcü, bu mahallelerde yaşayanlar için de çözüm yolu bulmak için çalıştıklarını kaydetti.