33°C parçalı az bulutlu

33°C parçalı az bulutlu

HER MAHALLEYE KADIN KÜLTÜR MERKEZİ KURUYORUZ

19 Kasım 2012 Pazartesi

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kültür sanat faaliyeti olarak kadınlarımıza ve gençlerimize yönelik olarak faaliyetler düzenlediklerini belirterek, “Çorum Belediyesi tüm özel günlerde bir program yapıyor. Çanakkale Zaferi, İstiklal Marşının kabulü gibi programları kendimiz yaptığımız gibi zaman zamanda ilgili sivil toplum kuruluşlarına destek vererek faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Muharrem ayı ilgili program yaparız, Kadir gecesi olur Kadir gecesi ile ilgili program yaparız. Bunlar belediye olarak genel yaptığımız programlardır. Kadınlarımız ve gençlerimiz önceliklerimiz arasındadır”; dedi.

Başkan Külcü, “Kadınlarımıza Çorum`un en güzel konağı olan Velipaşa Konağını Kadın Kültür ve Sanat Merkezi olarak tahsis ettik ve burada kadınlarımıza yönelik açtığımız kurslarla kadınlarımız el becerilerini geliştiriyorlar. Kadınlarımızın eğitimlerine yönelik seminerler veriyoruz. Kadınlarımıza Danışmanlık yapılıyor. Her yönüyle kadınlarımızın talepleri doğrultusunda çalışma yapan bir merkez açmış olduk. AK Parti Genel Merkezi tarafından `Mutlu Aileler, Mutlu Yuvalar` proje yarışması oldu ve Çorum üçüncülük ödülü aldı. Sayın Başbakanımızın elinden de bu ödülümüzü aldık. Şimdi bu çalışmamızı bütün mahallerimize yayıyoruz. Velipaşa Konağı Merkez olurken, 6 mahalleye açacağımız konak görünümlü Kadın Kültür ve Sanat Merkezi ile kadınlarımıza hizmet vermiş olacağız”; diye konuştu.

Gençlerimize yönelik olarak Necip Fazı Kısakürek Gençlik Merkezi açtıklarını anlatan Külcü, “Burada gençlerimiz adeta bir okul gibi eğitim alıyorlar. Gençlik merkezinde bulunan konferans salonunda ilk defa sinema salonunda ilk defa sinema izleyen çocuklarımız var. 300 tane çocuğumuz orada dershane gibi eğitim alıyor. Gençlik merkezlerimizde mahallelerde yapacağımız merkezlerde eğitimlerini vererek daha çok gencimize ulaşmış olacağız. Gençlerimiz açtığımız merkezlerde kitap okuma günleri olacak. Kimisi sanal kütüphaneyi kullanacak. Gençlerimiz kendi mekanlarında doğru şekilde hem eğlenecekler hem de eğitimlerine destek olacaklar”; şeklinde konuştu.