21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

HAYVAN BARINAĞI AĞLATTI

25 Ocak 2012 Çarşamba

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Akdeniz Temsilcisi Semih İydigül, sokak hayvanlarına yaklaşımı nedeniyle teşekkür etmek için ziyaret ettiği Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün makamında duygusal anlar yaşadı. Bu zamana kadar Türkiye`de 65 ildeki hayvan barınaklarını ve bakım evlerini gezdiğini ifade eden İydigül, Çorum`da karşılaştığı durumun kendisini çok mutlu ettiğini belirterek Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü kucakladı ve gözyaşlarını tutamadı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye sarılarak teşekkür eden ve gözyaşlarını tutamayan İydigül, “Çorum`da sokak hayvanlarına yönelik verilen hizmetlerin hepsi çok mükemmel, olumsuz örnek görmekten bıkıp usanmışken, Çorum`da bu tür güzelliklere şahit olmak bizi çok mutlu etti”; dedi.

Çorum Belediyesi`nin yaptığı çalışmaların gurur duyulacak bir çalışma olduğuna işaret eden Semih İydigül, Çorum Belediyesi hayvan bakımevinin çok iyi durumda olduğunu, personelin işini severek yaptığını şahit olduklarını söyledi.
Gezdikleri şehirlerde sokak hayvanlarına yönelik olumsuz durumlarla karşılaştıklarını dile getiren İydigül, Çorum`da ise hiç ummadıkları güzelliklerle karşılaştıklarını söyledi. Sokak hayvanları için yapılan uygulamanın dört dörtlük olduğunun altını çizen Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Akdeniz Temsilcisi Semih İydigül, “Sizlerin Belediye olarak çok büyük destekleriniz var. Her şey çok çok mükemmel. Hayvanlarımız dışarıda, sokakta, kısırlaştırılıp, aşıları yapılıp sokağa ve bulundukları doğal ortamlarına bırakılıyor. Burayı gördüm ben çok mutlu oldum. İyi ki varsınız. Bu çalışmaların ve yaklaşımın Türkiye`ye örnek olmasını diliyorum. Bu hayvanların hiçbir siyasi tarafı yok, ağzı dili olmayan bu hayvanlar sadece ekmek, su ve sevgiye muhtaç. Çorum bize moral oldu, Allah sizlerden bin kere razı olsun”; diye konuştu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de hayvan hakları savunucularının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çorum Belediyesi olarak insanları ve canlıların doğumundan ölümüne kadar her şeyiyle ilgilenmek durumunda olan bir kurum olduklarını kaydeden Külcü, “Sizlerin 65 ili inceleme amacıyla gezen birisi olarak Çorum Belediyesi hayvan barınağı konusunda yapmış olduğunuz bu değerlendirmeler bizim şevkimizi, motivasyonumuzu artırır.

Biz büyük bir medeniyetin temsilcisi olarak kendimizi bulunduğumuz ilin taşından toprağından tutun da, sokak hayvanlarına kadar hepsinden sorumlu sayıyoruz. Göreve geldiğimiz günlerde sokak hayvanları Çorum için ciddi bir sorunken, yaptığımız planlı çalışmalarda zamana bağlı olarak bu meseleyi sorun olmaktan kurtardık, inşallah bu konuda daha iyiye varan adımlar atacağız”; dedi.