Hayati Misman Baskı Resim Sergisi açıldı

21 Ocak 2016 Perşembe

Çorum`da sanatın gelişmesi adına önemli adımlardan biri olan Çorum Belediyesi Sanat Müzesi ve Galerisi, her geçen gün farklı bir sanat, farklı bir sanatçı ve farklı bakış açılarına ev sahipliği yaparak Çorumluları sanatla buluşturmaya devam ediyor.

Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü düzenlediği etkinlikte Türkiye`nin ve Dünyanın en ünlü Baskı Resim sanatçılarından biri olan Hayati Misman`ı Çorumlularla buluşturdu. “Bence resim önceden tasarlanarak yapılan bir iş değildir”; diyerek ortaya koyduğu eserlerin anlık bir ilhamla oluştuğunu ifade eden Misman, Çorum Sanat Müzesi ve Galerisi`nde katılımcılara eserleri hakkında bilgiler vererek baskı resim tekniğini uygulamalı olarak gösterdi.

Hayati Misman`ı Çorum Belediyesi Sanat Müzesi ve Galerisi`nde resimlerini yaparken Çorum Milletvekili Salim Uslu ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`de Misman`ı izledi. Başkan Külcü, bu işin her yönüyle ustalık isteyen bir sanatsal uğraşı olduğunu, bu türde resim yapan çok fazla kişinin olmamasının Misman`ı özel bir sanatçı kıldığını söyledi. Külcü, “Baskı Resmi yapabilmek için hazırlanan plakalar da önemli bir sanatsal uğraş gerektiriyor. Özenle hazırlanan bu metal plakalar başlı başına birer sanat eseri, ortaya çıkan resimlerse zaten tartışılmaz birer eser niteliğinde.”; diyerek Hayati Misman`ı tebrik etti.

Özgün baskı resim sanatçısı Hayati Misman, Milletvekili Uslu ve Başkan Külcü`ye sergiyi gezerken eşlik etti ve resimlerini hangi teknikler kullanarak ortaya koyduğunu anlattı. 32 adet eserin sergilendiği “Hayati Misman Özgün Baskı Resim Sergisi”; 30 Ocak`a kadar Çorum Sanat Müzesi ve Galerisi`nde ziyaretçilere açık olacak.