Hayati İnanç gönülleri fethetti

25 Şubat 2016 Perşembe

Çorum Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliği ile Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen “Can Veren Pervaneler”; konulu konferans, bir gönül adamı olarak bilinen Avukat Hayati İnanç’la Çorumlu edebiyat sevdalılarını buluşturdu.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen programın açılışını, Kent Konseyi Başkanı Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan yaptı.

Köklü bir medeniyetin mirasçıları olarak milletçe çalı dikenlerini bırakıp, gül fidanlarını sulamamız gerektiğine işaret eden Av. Hayati İnanç, “Ne acı ki ceddimizin sözlerini anlamaz olduk. Bu zulme dur demek için gençlerimiz Osmanlıca öğrenip, kütüphaneleri yol etsinler.” dedi.

Tüm izleyicilerin baştan sona büyük bir muhabbet ve ilgiyle dinlediği söz ustası, gönül adamı Hayati İnanç, kendine has üslubuyla sürdürdüğü konferansında, Nabi’nin şiirleri başta olmak üzere, Divan Edebiyatının ünlü isimlerini ve eserlerini gönüllere nakşetti.