31°C parçalı bulutlu

31°C parçalı bulutlu

HAVALAR ISINDI, BELEDİYE İŞ MAKİNELERİ SAHAYA İNDİ

11 Mayıs 2011 Çarşamba

Başkan Muzaffer Külcü, işçilerle yemekte buluşarak, yapacakları çalışmalarda başarılar diledi.

Çorum Belediyesi 2011 çalışma sezonuna hızlı girdi. Baharın gelmesiyle birlikte altyapı çalışmalarına start veren Belediye ekipleri, şehrin bir çok noktasında çalışmalara başladı.

Fen İşleri, Park Bahçeler, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler sezonu yoğun iş temposu ile açarken, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 2011 yılında belediye olarak alt yapıda büyük yatırımlara imza atacaklarını söyledi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Muzaffer Külcü, “Çorum`un her mahallesinde belediyemizin bir ekibi çalışmaya başladı. Kentimiz adeta şantiyeye döndü. Sorunları çözmek için yoğun çaba gösteriyoruz. Asfalt, kanalizasyon, su, yağmursuyu şebekesi, park bahçeler gibi birçok alanda çalışmalarımız yoğun şekilde sürüyor”; diye konuştu

Geçtiğimiz yıl yapılan çalışmalar ile 6 şeritli yol haline getirilen Terminal yolu yapılan peyzaj çalışmaları ile Esenboğa Havaalanı yolu gibi oldu.

Çorum`un prestij yolları arasında yer alan Terminal yolunda kaldırımlarda düzenlemeler yapılırken, yollara modern ışıklandırma sistemi döşendi. Refüjlere ağaç dikilirken, aynı zamanda çiçeklerle süslendi.

Üçevler, Aşağı Sanayi ve Terminal yolunda yapılan yol genişletme çalışması ile 6 şeritli yol haline gelen Terminal yolunun Tuzcular Otelinin önündeki asfalt çalışması ile yol tamamlandı.

Çorum trafiğini önemli ölçüde rahatlatan Terminal yolunun son etap çalışması da tamamlanarak yol trafiğe açılırken, bu hafta içerisinde yol güzergahında peyzaj çalışmaları da tamamlanacak.

“Yol Medeniyettir”; sloganı ile 2 yılda 213 bin ton asfalt döken belediyemiz, Yazıçarşı`da Halk Eğitim Müdürlüğünün önündeki yolda sezonun ilk asfalt çalışmasını başlattı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, hedeflerinin geçtiğimiz 2 yıl gibi 100 bin ton asfaltı bu sene içerisinde atmak olacağını ifade ederek, “Ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürecek. Çorum`da asfaltlanmamış, yenilenmemiş yol kalmayacak”; dedi.

Çorum Şantiyeye Döndü.

Yeni çalışma sezonuna hızlı bir başlangıç yapan Belediye ekipleri şehri adeta şantiyeye döndürdü. Yazıçarşı-Terminal yolunda asfalt çalışmasına başlayan ekipler, Kale Mahallesi, Ulukavak Mahallesi`nde su, kanal ve yağmursuyu şebeke çalışmaları başlattı. Park Bahçeler müdürlüğü şehrin her noktasında ağaçlandırma çalışması yaparken, kenti güzelleştirmek amacıyla da süs çiçekleri şehrin muhtelif yerlerine dikilmeye başlandı.

Fen İşleri, Park Bahçeler, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler Çorum`un farklı mahallelerinde çalışmalara başlarken her mahallede ayrı bir ekip çalışmalarını sürdürüyor. Kaldırım, yol çalışması, satıh asfalt, yağmursuyu şebekesi, içmesuyu şebekesi, ağaçlandırma çalışması ile şehir şantiyeye dönüştü.

Yeni çalışma sezonunun startını veren Başkan Muzaffer Külcü, işçilerle öğle yemeğinde bir araya geldi.

Yeni iş sezonunda hayırlı çalışmalar dileyen Başkan Külcü, işçilerle sohbet etti. İşçilere başarılar dileyen Külcü, “İnşallah kazasız belasız bir sezon geçiririz”; dedi.