Havaalanı için elimden geleni yapacağım

20 Haziran 2016 Pazartesi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın Belediyeyi ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Havaalanı herkesin gündeminde ki en önemli konu. Ulaşımın iki ayağı var. Birisi hızlı tren ve hızlı tren konusunda çalışmalar yolunda gidiyor. O yavaş yavaş gelecek. Onunla ilgili bir tereddüdümüz yok. Ama havaalanı konusu kanayan bir yara haline geldi. Siz Maliyenin başındasınız paranın başındasınız ve Yüksek Planlama Kurulu (YPK)’nu bu konu da ikna edersiniz diye umuyoruz diliyoruz. Bu talebimizi size arz etmek istedim. Bu konuda desteklerini bekliyoruz” diyerek havaalanı talebini dile getirdi.

İnşallah Havaalanı Dileğimiz Olur

Gazetecilerin havaalanı ile ilgili sorusuna da cevap veren Bakan Ağbal,”;Biliyorum Merzifon’da şuan bir havalimanı var. Bölge insanlarımız burayı kullanıyorlar. Ama Çorum büyük 500 bin nüfusu olan bir şehir. Ekonomisi ve sanayisi gelişen bir şehir. Hem insan seyahat edecek hemde ciddi anlamda havayolu kullanılmak suretiyle mal ticareti yapılması da mümkün. Dolayısıyla sayın Başkanımızın sayın vekillerimizin bu talebi artık bizim açımızdan takip edilmesi gereken bir görevdir. Maliye Bakanı olarak kendime düşen bölümü itibarıyla Çorum’a bir havaalanı kazandırılması için gayretlerimizi göstereceğiz. Her şehrimiz bunu istiyor. Bunu AK Parti iktidarını Türkiye’yi getirdiği noktaya bağlıyorum. Türkiye’nin vizyonu değişti. Dolayısıyla Türk Hava Yolları ve diğer hava yolu şirketlerinin de havayolu taşımacılığını gelişmesinde büyük emekleri var. İnşallah bir gün nasip olur bu arzumuz bu isteğimiz gerçek olur ve Çorumlu hemşehrilerimiz de nereye gitmek isterlerse en yakın noktada bir havalimanını kullanmak suretiyle giderler. İnşallah bu dileğimiz olur. Bende bana düşen boyut itibarıyla destek olacağım” diyerek sözlerini tamamladı.”; dedi.