21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

HATTAT MEHMET MEMİŞ VE TALEBELERİ HAT SERGİSİ

14 Aralık 2011 Çarşamba

Belediyemiz Kültür ve Sanat Etkinlikleri çerçevesinde Hat Sergisi düzenliyor. Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi ile ortaklaşa düzenlenecek olan sergide Çorumlu ünlü Hattat Mehmet Memiş ve Talebelerinin eserleri yer alacak. Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi`nde 16 Aralık 2011 Cuma günü saat 14.00`da açılacak olan sergi hafta sonu da gezilebilecek.

Hattat Mehmet Memiş`in sanat yaşamı boyunca en güzel eserleriyle birlikte talebelerinin de eserlerinin sergileneceği 30. Sanat Yılında Hattat Mehmet Memiş ve Talebeleri Hat Sergisi`ni düzenlemekle günümüzde giderek yaygınlaşan Hat Sanatını daha geniş kitlelere ulaştırmak istediklerini vurgulayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, serginin ayrıca Çorumlu hat sanatçısı Mehmet Memiş`e de bir vefa ve hürmetin bir göstergesi niteliğinde olduğunu söyledi.

Çorum Belediyesi olarak kültürel belediyecilik alanında yaptıkları çalışmaların tüm Çorum`u kucaklayan, her kesimden insanın takdirini kazanan faaliyetler olduğunu belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bu çalışmaların Çorum`un kültür zenginliğine katkı sağladığını, kültür alanında kalıcı izler bıraktığını vurguladı.

Çorum Belediyesi olarak fiziki yatırımlarla Çorum`u mamur hale getirirken; kültürel ve sanatsal çalışmalarla da insanların zihin ve gönül dünyasını ihya etme gayretinde olduklarının altını çizen Başkan Külcü, “Bu faaliyetlerle hem Çorum’un hem de ülkemizin kültür ve sanat yaşamına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Şehirlere asıl ruh verenin kültürel ve sosyal hizmetler olduğu unutulmamalıdır. Biz; kültürel, sanatsal, sportif ve sosyal hizmetlerle Çorum’u insanıyla her bakımdan bütünleşmiş bir şehir haline getirmek istiyoruz.”; dedi.

Göreve geldikleri günden itibaren Çorum kültürel ve sosyal hayatını diri tutmak amacıyla birçok önemli kültürel etkinliğe imza attıklarını, bu etkinliklere hemşehrilerinin gösterdiği ilginin kendilerini memnun ettiğini dile getiren Başkan Külcü, Hat Sergisi`ni de çok sayıda Çorumlu sanatseverin gezeceğini umduğunu söyledi. Külcü, “Millet olarak bizi biz yapan değerleri zenginleştirmek ve bizden sonraki kuşaklara da taşımak hususunda bir sorumluluk taşıdığımızın bilincindeyiz.”; dedi.

Çorumlu ünlü hattat, Mehmet Memiş, yıllar sonra büyüdüğü şehirde hat sergisi açacak olmasının kendisini heyecanlandırdığını söyledi. Mehmet Memiş, “Yıllar önce havasını teneffüs ettiğim, kömür kokulu sokaklarında bir hat üstadı aradığım memleketimde, bu sanatta yetişmelerine yardımcı olduğum arkadaşlarımla birlikte sergi açmak benim için büyük bir mutluluk.”;dedi.

Hattat Mehmet Memiş, Çorum Belediyesi`nin kendisine gösterdiği yakınlık için Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve DED Çorum Şube Başkanı Turhan Candan`a teşekkür etti.