Hande Dalkılıç Çorum’da Piyano resitali verdi

15 Haziran 2013 Cumartesi

Belediyemiz Kültür Etkinlikleri çerçevesinde Çorum’a gelen Ünlü piyano virtüözü Hande Dalkılıç, “Doğu ve Batı Sanat ve Kültürle Buluşuyor” adlı konserlerinde ilk yurt içi konserini Çorum’da gerçekleştirdi.
Hande Dalkılıç, Çorum Devlet Tiyatro Salonunda yapılan piyano konserini üç bölüm olarak sahneledi. Dalkılıç, konserin ilk bölümünde tanınmış Avrupalı bestecilerin yanı sıra Adnan Saygun’un eserlerine de yer verdi. İkinci yarıda ise türkülerimizle klasik batı müziğini birleştiren Çetin Işıközlü’nün çağdaş çok sesli müzik olarak bestelediği ezgilerimizi seslendirdi. Işıközlü, yedi Doğu Anadolu türküsünü piyano için çok sesli olarak bestelemiş. Söz konusu eserler besteci Işıközlü tarafından ‘Yukarı Fırat Ezgileri’ olarak adlandırılıyor. Bu türkülerle oluşturulan Hande Dalkılıç’ın son albümünün ilk yurt içi sunumu da Çorum’da gerçekleşmiş oldu.
Aralarında, hepimizin kulağında olan ve çok iyi bilinen Sarı Gelin, Haydar Haydar türkülerinin de yer aldığı eserlerin piyanoyla ezgilenmesi dinleyenleri büyüledi.
Konseri Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Belediye Kültür ve sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Mali Hizmetler Müdürü Reyhan Kuşçu Belediye Aile Eğitim Müdürü Zehra Betül Özseçer ile çok sayıda vatandaş izledi.
Ünlü piyano virtüöz Hande Dalkılıç, Çorum konserinden oldukça etkilendiğini ifade ederek, “Çorum medeniyetlerin buluştuğu bir toprak, birçok uygarlıkların yaşadığı Çorum’da konser vermekten mutluyum” dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Ünlü piyano virtüöz Hande Dalkılıç’a çiçek takdim etti. Hande Dalkılıç konserden sonra sevenlerine albümlerini imzaladı.