21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

HAFIZ RECEP CAMCI İLAHİLER ALBÜMÜ ÇIKTI

17 Şubat 2012 Cuma

Belediyemiz tarafından hazırlanan İlahi Anadolu Bestekarları Hafız Recep Camcı ilahiler albümü çıktı.

Çorum Belediyesi, Kültür Yayınlarına yeni bir eser daha kattı. Çorum`un manevi değerlerinden Hafız Recep Camcı`nın eserlerinden derlenerek bir araya getirilen ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ubeydullah Sezikli tarafından seslendirilen İlahi Anadolu Bestekarları Hafız Recep Camcı İlahiler Albümü, ilahi sevenlerin beğenisine sunulacak. Toplam 18 ilahiden oluşan albümde Hafız Recep Camcı`nın 13 bestesi yer alıyor.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Anadolu`da icra edilen ilahilerin toplanıp notaya alınması ve profesyonel bir mantıkla albüm haline getirilmesini ilk başlatan belediye olmanın onurunu yaşadıklarını söyledi.

Hazırlanan projenin kültür ve sanat çevrelerinde büyük beğeni kazandığını ifade eden Başkan Muzaffer Külcü, “Kültür varlıklarını taşınmaz ve taşınan olarak ayırdığımızda derleme faaliyetlerinin zamana karşı bir yarış olduğunun farkındayız. İlahi Anadolu Çorum Albümlerinin üçüncüsü olarak yaşadıkları çevrelerde çok iyi tanınan ancak Türkiye genelinde pek de bilinmeyen kayda değer insanların bestelerini albüm haline getirilip ülkemizde ve dünyada dinleyicilerle buluşturmak istedik”; diye konuştu.

İsteyen herkes İlahi Anadolu Bestekarları – Recep Camcı Albümünü, Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kent Arşivi`nden temin edebilecek.