Gürlek, 6. Kitap ve Kültür Günlerinde

17 Mayıs 2016 Salı

Belediyemiz tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen Geleneksel Kitap ve Kültür Günleri, ünlü yazarları Çorumlu sevenleriyle buluşturmaya devam ediyor. Kitap ve Kültür Günleri`nin bugünkü konuğu yazar ve tarihçi Dursun Gürlek olacak.

Osmanlı tarihi, şark klasikleri ve biyografi sahasında önemli çalışmalar yapan yazar ve tarihçi Dursun Gürlek 17 Mayıs 2016 Salı günü (bugün)saat 10.00′ da Merkez İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilerle buluşacak. Gürlek, saat 14.00`da da Saat Kulesi yanında kurulan Kitap ve Kültür Günleri`nde okuyucuları için kitaplarını imzalayacak.

Yazar-tarihçi Dursun Gülek kimdir?

1952 yılında Tokat’ın Pazar ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta eğitimini memleketinde tamamladı. Ardından İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü, Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Yeni İstanbul, Tercüman, Hürriyet, Günaydın gazetelerinde çeşitli görevlerde bulundu. Bunun yanı sıra bir süre Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yaptı. Meşale, İnanç, Milli Kültür, Türk Edebiyatı, Kültür Dünyası dergilerinde çeşitli makaleleri yayınlandı. Osmanlı tarihi ile ilgili yayımlanmış birçok kitabı bulunan yazar, aynı zamanda farklı tv kanallarında milli kültür ve tarih üzerine programlar hazırlamakta ve sunmaktadır. TV5’te Saklı Zaman ve Mehtap TV’de Zamanın İzinde programlarını hazırlayıp sundu. Halen TRT Anadolu kanalında Muhabbet Meclisi adlı programda yer aldı. Tarih ve Düşünce dergisinin yazı işleri müdürlüğünü yaptı. Bu dergide neşrettiği “Kırkambar” ve “Ayaklı Kütüphaneler” başlığı altındaki yazılarıyla dikkat çekti.