Güreşte Türkiye ikincisiyiz

24 Haziran 2024 Pazartesi

Çorum Belediyesi Spor Kulübü, güreş sporunda tarihi bir başarıya imza attı. Süper Ligde mücadele eden Çorum Belediyesi güreş takımı Ankara’da yapılan 2023-2024 Sezonu Süper Lig Final Four müsabakaları sonunda Türkiye ikincisi oldu.

Tesisleşmeden altyapıya kadar pek çok alanda “Spor Şehri Çorum” sloganıyla yatırımlarını ve çalışmaları sürdüren Çorum Belediyesi, pek çok branşta Çorum’u gururlandıran başarıya imza atıyor. Güreş sporunda da Süper Ligde kulübü bulunan çok az sayıda belediyelerden birisi olan Çorum Belediyesi, bu başarısını Türkiye ikinciliği kupasıyla taçlandırdı.

Çorum Belediyesi Spor Kulübü Güreş takımı 21 Haziran Cumartesi günü Ankara Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen 2023-2024 Sezonu Süper Lig Final Four müsabakalarında mindere çıktı. 10 sıklette mücadele veren Çorum Belediyesi, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’ni mağlup etmeyi başardı. Güreş sporunun köklü ve güçlü kulüplerinden ASKİ Spor’a karşı da başa baş bir mücadele sergileyen Çorum Belediyesi 6-4’lük skorla Türkiye ikincililiğini elde etti.

Maçların ardından ASKİ Spor Kulübü şampiyon olurken, Çorum Belediyesi 2’nci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise 3. sırada yer aldı. Maçlar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları takdim edildi.

Başka Aşgın’dan tebrik mesajı

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın yaptığı açıklamada, Çorum adına önemli bir başarıya imza attıklarını ifade ederek “Süper Ligde kulübü olan 3-4 belediyeden birisiyiz.  Çorum tarihinde ilk defa böyle bir başarıya ulaştık. Güreşte Türkiye ikinciliği derecesi bizim için çok büyük bir başarı. Sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Foto Galeri