Güreş Şampiyonasına rekor katılım

26 Mart 2018 Pazartesi

Çorum Belediyesi’nin ev sahipliğinde ilimizde gerçekleşen Türkiye Genç Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası sona erdi.

Bu yıl Çorum’da düzenlenen ve 45 ilden 600 sporcunun katıldığı 4 gün süren Türkiye Genç Erkekler serbest güreş şampiyonasında 57, 70, 97 ve 125 kg da sporcular mücadele etti.

Çorum Belediye Başkanı ve Türkiye Güreş Federasyonu As Başkanı Zeki Gül şampiyonanın ardından yaptığı açıklamada alt yapının önemine değinerek “Bizim en büyük amacımız yeni Rıza Kayaalp’leri, Taha Akgül’leri yetiştirmek. Göreve ilk geldiğimiz günden itibaren alt yapıya çok büyük önem verdik. Burada mindere çıkan gençlerin performanslarını görünce doğru yolda olduğumuzu gördük. Bu bizleri çok mutlu etti. Türk güreşi doğru yolda. Son yıllarda büyük başarılar elde ediyoruz. Umut ediyorum ki buradan çıkacak olan gençlerimizde bizleri uluslararası alanlarda başarıyla temsil ederek Ay yıldızlıBayrağımızı göndere çekip İstiklal marşımızı tüm dünyaya ezberletecekler. Burada mücadele eden tüm sporcularımızı kutluyor şampiyonaya emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Şampiyona sonrasında, protokol üyeleri tarafından derece yapan sporculara madalya ve kupaları takdim edildi.

Foto Galeri